WordPress SEO Plugins

Zoals jullie allemaal weten moet je website geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines als je redelijk wat verkeer wilt op je site. Dit kan een irritante klus zijn als je je website zelf maakt met dreamweaver. WordPress heeft het voordeel dat alles dynamisch is en je maar enkele plugins of aanpassingen moet doen die dan op elke pagina van je site getoond worden. In het volgende artikel laat ik je kennis maken met deze plugins.

WordPress All in One SEO Plugin

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste plugin als je SEO wilt doen voor je blog. Met All in One SEO kan je de home title en description aanpassen zodat je een andere titel hebt in de zoekmachines. Dit is handig om enkele keywords in de titel bij de zoekmachine te krijgen die niet mooi zouden staan in de titel die getoond wordt op je site zelf. De description is zeer belangrijk, als je deze niet aanpast dan gaat google zelf een stukje zoeken dat bij je site zou kunnen passen.

Voorbeeld :  nummer 5 op het zoekwoord “geld verdienen forum”.

geldverdieneninternet.123forum.nl

Onderwerpen die echt niets te maken hebben met geld verdienen op internet of andere onderwerpen op dit forum. Alles wat hier wordt besproken past niet in

Het probleem bij deze omschrijving die google automatisch gegenereerd heeft is dat het  geen aantrekkelijke titel is. In dit geval is het zelfs zo dat door de ongelukkige keuze van google ze zichzelf tegenspreken, “Onderwerpen die echt niets te maken hebben met geld verdienen op internet”. Zorg er dus altijd voor dat je gebruik maakt van de Meta description of plugins zoals All in One SEO gebruikt. Voor de rest kan je ook nog elke post een description geven of deze automatisch laten generen, ik zou voor het eerste kiezen. Afhankelijk van je website moet je beslissen om je categorieën, tag pagina’s en archive pagina’s te laten indexeren of juist niet. Voor deze website heb ik ervoor gekozen om deze 3 niet te laten indexeren. De reden waarom ik dit doe is om duplicate content te vermijden.

Download WordPress All in One SEO Plugin

WordPress  WP-Supercache Plugin

Deze plugin is eerder gericht op mensen die een iets tragere hosting hebben (vooral Database). Veel zoekmachines beoordelen websites op hun snelheid. Heb je een trage website dan is de kans groot dat google je minder waardeert en je een paar plaatsjes lager zet in de zoekresultaten.  Wat WP-Supercache doet is het statisch maken van pagina’s zodat er minder uit de database gehaald moet worden. Statische websites zijn bijna altijd sneller als Dynamische. Je kan zelf de tijd instellen dat een statische pagina wordt bijgehouden. Heb je veel bezoekers dan verlaag je de tijd. Heb je maar een 20-tal bezoekers op je site dan verhoog je de tijd.

Download WordPress WP-Supercache Plugin

WordPress Bread Crumbs Plugin

Je raad het misschien al aan de naam, Bread Crumbs Plugin is een wordpress plugin die op elke pagina sporen nalaat. De plugin laat bezoekers en zoekmachines weten op welk deel van de website ze zitten en hoe ze hier gekomen zijn. Een voorbeeld kan je op de pagina die je nu zit te lezen bekijken. Om het je wat makkelijker te maken zal ik de breadcrumb hieronder ook neerzetten.

Voorbeeld Breadcrumb

Geld Verdienen Blog > WordPress SEO Plugins

Dit is zoekmachine vriendelijk en ook bezoekersvriendelijk, zeker doen dus!

Download WordPress Breadcrumbs Plugin

WordPress Related Posts Plugin

Deze Plugin maakt het zeer makkelijk voor de zoekmachines om al je berichten te kunnen indexeren. Soms valt het voor dat oude berichten niet geindexeerd zijn door de zoekmachines. Om dit op te lossen kan je de Related Posts Plugin gebruiken. De plugin plaatst gerelateerde berichten onder het eerste bericht, op die manier ben je er zeker van dat al je berichten geindexeerd worden. Een andere pluspunt is dat zoekmachines je pagina hoger gaat waarderen omdat je op die pagina linkt naar een andere pagina op je site die relevant is voor de eerste pagina.

Download WordPress Related Posts Plugin

WordPress XML-Sitemap Plugin

Deze plugin maakt automatisch een sitemap aan en update deze elke keer als u een nieuw bericht maakt. De XML-Sitemap Plugin laat google, Yahoo, Bing en Ask.com ook elke keer weten dat er een update van je site is geweest.

Download WordPress XML-Sitemap Plugin

WordPress Automatic SEO Links Plugin

Met Autommatic SEO Plugin kan je bepaalde keywords automatisch gaan linken naar een bepaalde interne of externe pagina. In mijn geval zou ik dus bijvoorbeeld elke keer het keyword “adsense” voorkomt, het keyword kunnen linken naar de categorie adsense. Dit zorgt ervoor dat je een goede onpage SEO hebt en je kan het natuurlijk ook toepassen voor externe links. Het is mogelijk om het aantal keer in te stellen dat hij dit gaan doet per pagina. Ik raad aan om het bij 1 maal te houden, anders gaat het nogal spamachtig overkomen.

Download Automatics SEO Links Plugin

WordPress Seo Friendly Images Plugin

Zelfs via google afbeeldingen kan je bezoekers trekken naar je site. Natuurlijk is het afhankelijk van de niche waar je je in bevind. Een schoenenverkoper gaat al makkelijker bezoekers trekken met afbeeldingen dan een internetprovider. Zelf vind ik trouwens ook dat alles dat je kan gebruiken om google te laten weten waar je site nu werkelijk over gaat goed is. Dit kan je doen door de Alt en de Title tags aan te passen. SEO friendly images kan dit automatisch doen. Ik raad je wel aan om ook een heel deel met de hand te doen, google gaat het immers niet leuk vinden als je overal dezelfde tags hebt.

Download WordPress SEO Friendly Images Plugin

Als je vind dat er nog plugins ontbreken of je hebt een opmerking, laat dan zeker een berichtje achter!

Speak Your Mind

*