WordPress Database Verhuizen Naar Ander Domein

De mensen die veel websites hebben en om een of andere reden hun wordpress installatie/database volledig willen verhuizen naar een nieuw domeinnaam komen al snel tot de ontdekking dat het niet gewoon copy and paste werk is. In de database staan namelijk enorm veel dingen die de URL van je oude domeinnaam bevatten (post url’s, links gemaakt door plugins, handmatig gemaakte links.

WordPress Search and Replace Tool

Nu bestaat er een eenvoudige manier waardoor we al deze url’s kunnen veranderen naar die van onze nieuwe domeinnaam. We gebruiken de “WordPress Search and Replace Tool“. Deze tool kan trouwens ook voor andere platformen gebruikt worden zoals Joomla, Drupal.

Wat deze tool doet is redelijk simpel, het werkt net zoals PHPmyadmin maar is iets gebruiksvriendelijker. Je installeert de tool in de map waar WordPress is geïnstalleerd, je gaat naar searchreplacedb2.php en selecteert de tabel die je wilt updaten. Daarna voer je de oorspronkelijke gegevens in (oude domeinnaam) en vervangt deze door de nieuwe (nieuwe domeinnaam). Als je nu surft naar je nieuwe domeinnaam dan zal alles perfect werken en gaan de permalinks van je berichten niet meer naar je oude domeinnaam.

Waarom had ik deze tool nodig?

Vroeger werkte een 301 redirect altijd als een domeinnaam een penalty had opgelopen. Nu had ik dit een tijdje geleden weer gedaan en de penalty werd deze keer gewoon doorgegeven naar de nieuwe domeinnaam. Het gaat als volgt: je verhuist de domeinnaam en plaatst een 301 redirect en je pagina’s van je nieuwe domeinnaam beginnen in de index te verschijnen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit pagina per pagina te doen. Google geeft je voor een week of 2 zeer goede rankings maar dan begint de penalty door te sijpelen naar je nieuwe domeinnaam. Het gevolg is dat je na 2 weken met 2 domeinnamen zit die een penalty hebben en dus niet meer goed zullen ranken.

De oplossing is dus om je oude website helemaal te laten verdwijnen uit de index van google via de url verwijdering tool van google webmasters of op een natuurlijke wijze. Je blokkeert alle zoekmachines door een robots.txt te gebruiken met de onderstaande inhoud.
User-agent: * Disallow: /

Als je oude website volledig uit de index is kan je beginnen met de website over te zetten naar je nieuwe domeinnaam.

Waarom had ik een penalty?

Dit is volledig mijn mening en heb ik niet getest

  • Sitewide links die na een tijd wegvielen
  • Crappy directories
  • Bad neighbourhood links (reciprocal)

Speak Your Mind

*