Winstgevende Website Opstarten

Je zit al enkele weken met het idee om een eigen website op te starten om geld te verdienen. Hoe begin ik hieraan en waar moet ik aan denken? Een antwoord op die vragen zal ik je naar mijn beste vermogen proberen te geven in dit artikel.

Niche Website Uitkiezen

Het eerste wat je moet doen om een winstgevende website te maken is een niche uit te zoeken waar geld te verdienen valt. Kies niet voor de gebruikelijke lening/hypotheek niche, hier valt zeker wel geld te verdienen (enorm veel zelfs) maar de concurrentie is moordend. Als je je in deze niche begeeft hou er dan rekening mee dat je tegen affiliate marketeers moet concurreren die al jaren in de affiliate business zitten. Ikzelf heb deze fout in het begin ook gemaakt, het maken van deze sites was niet leuk voor mij omdat de niche me niet interesseerde. Zoek een niche uit die je interesseert en waar je veel over weet, een hobby of iets dergelijks. Ik raad je aan om enkele onderwerpen neer te schrijven en bij deze onderwerpen keywords en longtail keywords te bedenken. Nadat je deze hebt opgeschreven ga je bekijken wat de concurentie is voor deze keywords.

Concurentie Keywords Checken

Om de concurentie van de keywords te checken bestaan er veel tools. De beste tool die je kan vinden is van google zelf, google keyword external tool. Je kan in google keyword external je keywords ingeven en het land en de taal filteren naar jouw wens. Waar moet je op letten als je de tabel ziet? het aantal wereldwijde zoektermen kan je verwaarlozen. Je moet kijken naar het search volume per maand en de competitie van adverteerders. Het aantal adverteerders lijkt irrelevant omdat deze advertenties bij het reclame gedeelte worden weergegeven (rechts in google) en niet tussen de organische zoekresultaten waar dus niet voor betaald wordt. Toch kan je hieruit afleiden dat als er een hoge adverteerder concurentie is dat dit exact hetzelfde zal zijn bij de organische zoekresultaten. De ideale niche is dus een niche waar je veel van af weet, een hoog maandelijks zoekvolume en een laag aantal concurrenten heeft.

Constructie Website

Je hebt je winstgevende niche uitgekozen en gaat beginnen met de bouw van je eigen website. Je zal als eerste moeten kiezen welk platform je gaat kiezen. Een blogplatform zoals wordpress, joomla, drupal of je eigen website maken met frontpage of dreamweaver. Zelf gebruik ik wordpress, dit is echt de makkelijkste oplossing als je nog niet zoveel weet over websites maken. Lees mijn Nederlandse handleiding voor wordpress. Als je toch je eigen site gaat maken in dreamweaver kan ik je nu al vertellen dat zoekmachine optimalisatie langer gaat duren. WordPress is gemaakt om zoekmachine vriendelijk te zijn, zeker als je nog SEO plugins gaat installeren.

Blog Voorzien Van Content

Zoals vele guru’s zeggen, content is king. Kwalitatief hoogstaande content wilt zeggen je eigen unieke teksten schrijven en deze voorzien van de juiste keywords, Titels,  Kopteksten en interne en externe links. Je begint met je artikel een pakkende titel te geven die mensen aanspoort het artikel te lezen en ook je keywords, longtail keywords bevat. Je kan het best je tekst onderverdelen in verschillende hoofdstukken met elk zijn eigen koptekst waar ook weer keywords in verwerkt zitten. Als je meer wilt weten over pakkende titels schrijven dan kan het volgende filmpje je misschien helpen .


Veel guru’s hanteren een keyword dichtheid van 5%, ik vind dit pure onzin. Schrijf je tekst zo natuurlijk mogelijk zodat je lezers niet snel afhaken door zinnen volgepropt met keywords. Als de tekst die je schrijft echt relevant is dan komen de keywords vanzelf wel in de tekst terecht. Probeer zo’n 2 a 3 keer per week een artikel te scrhijven zodat je google genoeg voer geeft en je vaste lezers ook wat leesstof geeft.

Website Winstgevend Maken

Je hebt je website en er staat al wat content op. Het volgende dat je gaat doen is de keuze maken tussen affiliateprogramma’s en of je adsense gaat gebruiken. Ikzelf gebruik altijd adsense en affiliate programma’s dit lijkt voor mij het beste resultaat te hebben. Om verschillende producten van affilaiteprogramma’s te testen zou ik elk product 7 dagen testen en de inkomsten vergelijken. Wat je ook kan doen is een soort van split test doen door de producten te laten roteren. Als producten ongeveer evengoed presteren, hou ze dan alletwee. Dit zorg ervoor dat je bezoekers verschillende ads zien en de kans hoger is dat ze ook 2 producten kopen.

Statistieken Website Nagaan

Als laatste wil je natuurlijk weten van waar je bezoekers komen. Een van de beste gratis programma’s om dit te weten te komen is google analytics. Via google analytics kan je bekijken van welke site, land, taal, stad je bezoekers komen. Je kan zelf zien welke webbrowsers je bezoekers gebruiken en voor welke webbrowsers je je site dus moet gaan optimaliseren. Dit is wat ik ook doe, ik check welke browser het meest gebruitk wordt (dit is vaak Ie 7 en 8) en optimaliseer mijn site dan voor die bepaalde browser(s).

Ik hoop dat jullie hier wat van hebben kunnen leren en dit ook daadwerkelijk gaan toepassen. Een vervolg hierop is waarschijnlijk een artikel over zoekmachine optimalisatie dat er volgende week gaat aankomen.

Stay Tuned!

Comments

  1. Moneyblog says:

    Ik heb een soortgelijk artikel geschreven op mijn blog. eigenlijk schrijf ik al jaren hetzelfde :)
    deze gids is zeer goed, maar ik zou zeker de nadruk leggen op HARD WERKEN.

    teveel nieuwe internet marketeers denken dat het allemaal vanzelf zal gaan, tot ze merken dat er geen geld binnenkomt en alles opgeven…

Speak Your Mind

*