Wat je kan leren van Spammers

We kennen spammers wel allemaal. Je hebt er die minder op te merken zijn en je hebt de spammers die zich van niets aantrekken en gewoonweg alles kapot spammen zoals forums, blogs, guestbooks en alles waar ze een backlink op kunnen achterlaten.

Wat kan je nu leren van deze spammers?

Wat je kan leren van spammers is hoe het wel moet en hoe het niet moet.

Er zijn dagelijks duizenden spammers actief op het internet waarvan een deel succesvol is en een ander deel helemaal niet. Het verschil zit vaak in hun aanpak van het bouwen van links. Waar wij ons voordeel uit kunnen halen is het analyseren van deze spam en de “winnaars” gaan kopiëren maar dan liefst zonder te spammen.

Zo lees je op vele internet marketing forums geruchten dat links van forum profielen, web 2.0, link wheels, link piramides etc niet meer werken. Het beste is dat jij dit voor jezelf gaat uitzoeken. En wat is er nu makkelijker dan gewoonweg websites die deze praktijken toepassen te analyseren.

Stap 1

Verzamel wat spamlinks van forums, guestbooks, en blogs (niet moeilijk, het internet staat er vol mee).

Stap 2

Ga na waar ze op willen ranken en bekijk of ze ook werkelijk op de eerste pagina ranken voor hun termen.

Stap 3

Probeer hun backlinkprofielen te achterhalen en ga na of het hier over een spammer backlinkprofiel gaat of een site met een degelijk backlinkprofiel maar met enkele spam linkjes.

Stap 4

Bekijk alle sites die op de eerste pagina ranken en een spamachting backlinkprofiel hebben. Met spamachtig bedoel ik ook web 2.0 en dergelijke die duidelijk enkel het doel hebben om als backlink te dienen.

Check natuurlijk ook de links die de web 2.0 pagina’s hebben zodat je de volledige link piramide of linkwheel in kaart kan brengen. Als er ook links van gewone websites zijn bekijk dan de whois gegevens en het IP zodat je misschien kan achterhalen of deze site ook in hun bezit is.

Analyseer hun methode en pas toe op je eigen websites zonder te spammen.

 

Speak Your Mind

*