Waarom verdien ik geen of weinig geld?

Simpele maar zeer waardevolle tips (vind ik zelf) die kunnen verklaren waarom je geen of weinig geld verdient via het internet.

Geen artikel deze keer maar gewoon enkele korte puntjes. Ik maak me trouwens ook nog altijd schuldig aan sommige puntjes hoor maar ik probeer er zoveel mogelijk op te letten.

Je onderneemt geen actie en droomt alleen over succes

Dromen is zeker niet slecht maar je moet er wel wat voor doen om deze droom te kunnen verwezelijken.

-Je leert te veel en past niets wat je leert toe

Hoeveel cursussen heb je gekocht en met hoeveel heb je daadwerkelijk iets gedaan?

-Je doet het alleen voor het geld en hebt geen passie voor wat je doet

Verdien je geld met je passie, het is de beste optie want geld heeft iedereen nodig.

-Je hebt te veel nieuwe ideeën die je altijd wilt verwezenlijken

Nieuwe Ideeën zijn zeker niet slecht maar probeer ze helemaal uit te werken en af te maken.

-Idem bovenste, je maakt wat je start nooit af

je geeft het op of je hebt ineens meer interesse in een nieuw project

-Je gelooft niet in jezelf

Moeilijk in het begin maar zet door en proef je eerste succes, het zelfvertrouwen komt daarna wel

-Weinig focus, je zit heel de tijd forums te lezen, filmpjes te kijken, Facebook e.t.c.

Hier heeft denk ik iedereen last van...


-Verkeerde informatie en onwetendheid

piramidespellen, rijk worden door een druk op een knop, ik vind het heel jammer dat er misbruik wordt gemaakt van onwetende mensen maar helaas gebeurt het dagelijks.

-Volharding

Het internet zit vol verandering en je zult vaak tegenslagen tegenkomen. De lows van internet marketing zijn extreem laag en de highs zijn superhoog, je voelt je de koning te rijk.

Wat je ook doet en hoeveel tegenslagen je ook hebt, blijf doorgaan! Vraag eventueel ook raad aan gelijkgestemde mensen. Je hebt vaak zelf niet zo’n goed beeld over de situatie omdat je emoties in de weg zitten.

Ikzelf?

Ikzelf  maak me vooral enorm schuldig aan puntjes 4, 5 en 7.

4 en 5 zijn al minder geworden omdat ik besloten heb om vanaf nu een project als het ware helemaal uit te melken voor ik aan een nieuwe site begin.

Punt 7 blijf ik het enorm moeilijk mee hebben en het lukt me maar niet om dit af te leren, ik denk dat ik misschien genoodzaakt ben om deze websites te blokkeren zolang ik aan mijn projecten werk.

Maak jij je schuldig aan een van deze punten of weet je misschien uit eigen ervaring nog meer puntjes? Ik ben benieuwd!

Comments

 1. Dirk says:

  Net nadat ik deze post heb geschreven ben ik weeral mijn email gaan checken, help ik wil er vanaf! :p

 2. Arne says:

  Grappig en herkenbaar artikel. Met name leuk omdat je zelf aangeeft last te hebben van een paar van deze punten.

  Een puntje dat misschien ontbreekt is volharding / volhouden ook bij tegenslagen. De internet wereld is steeds aan het veranderen en dit kan soms een negatief resultaat hebben op jouw doelstellingen. Denk aan nieuwe browsers, nieuwe sites, nieuwe concurrenten, etc. Of neem bijvoorbeeld de recente Google Panda update, veel van mijn sites zijn hierdoor 40% van hun traffic / bezoek verkeer verloren. En dan moet je de moed niet opgeven!

  • Dirk says:

   Klopt ik denk dat dat in combinatie met actie ondernemen de grootste struikelblokken zijn voor de meeste mensen.

   Bedankt voor de tip Arne, Ik zet het er even bij :)

 3. Ik denk dat de nummer 1 reden waarom men geen geld verdient op internet focus is. Gebrek aan focus.
  Ik merk het ook in de groep waar ik mee werk (offline) als senior marketing consultant. Ondernemers zien kansen. We willen teveel. Daardoor verliezen we aandacht en focus. Met als gevolg dat we falen. Keihard neer gaan. Wil je dus meer geld verdienen, moet je je op één ding richten.

 4. Anja says:

  Hahaha Dirk,

  Een zeer herkenbaar verhaal hoor. Ik maak me zelf vooral schuldig aan te veel tegelijk te willen waardoor je inderdaad alle focus verliest. Lastig, want ik heb zoveel leuke plannetjes ;-) Toch probeer ik me vanaf nu te richten op 1 of 2 projecten die me echt aanspreken, waar ik plezier in heb, waar ik een passie voor voel. Alleen dan werkt het, want je bezoekers/klanten zijn natuurlijk niet gek.

  En ja, die stomme social media he LOL

  Waar ik soms ook in verdrink is het informatie volgen over de laatste SEO trends, er wordt zoveel geschreven en gezegd. Ik denk dat ik het betere zelf kan ervaren en alleen wat technische zaken die ik niet weet op moet zoeken.

  Enfin, een heel verhaal, je hebt echt een goede site en beweert gelukkig niet perfect te zijn zoals sommige blabla guru’s wel doen.

  Op internet is genoeg te verdienen, maar het vraagt tijd en geduld, en natuurlijk toewijding en hard werken, het komt heus niet aanwaaien!

  • Dirk says:

   Bedankt voor je reactie Anja, het doet me deugd dat er mensen zijn die graag lezen wat ik schrijf ook al staat het vol spelfouten etc haha.

   Wat je best kan doen is de basis leren van SEO en echt proberen te begrijpen hoe het internet in elkaar zit en waarom bepaalde sites een hogere waarde zouden krijgen van google, gewoon logisch denken. De rest gewoon zelf uitzoeken en niche sites zijn altijd leuk om verschillende SEO testjes mee uit te voeren.

 5. Filip says:

  Heel herkenbaar. En inderdaad leuk dat je aangeeft van welke punten je zelf last hebt :-)
  Focus is inderdaad heel belangrijk. Je op één project concentreren en dat eerst volledig afwerken vooraleer je je op iets anders stort.

Speak Your Mind

*