Relevante backlinks? Maak een wordpress theme

Backlinks aanmaken is iets wat op zich niet moeilijk is, je registreert je op een forum of laat een blogcomment achter en done!. Nu is het wel zo dat relevante backlinks iets moeilijker zijn om te krijgen. Ik laat je in dit artikel een methode zien die je kan gebruiken om zelf (eigenlijk niet zelf) relevante backlinks aan te maken.

Hoe maken we relevante backlinks aan?

We kunnen een comment plaatsen op een blog of reageren op een relevant forum topic. Dit zijn slechts 2 methode maar ik ga je een laten zien waar je in eerste instantie misschien niet aan dacht.

Maak een wordpress theme over een bepaalde niche en plaats natuurlijk een link naar jouw website in de footer van het theme. Op deze manier ga je veel relevante backlinks krijgen (indien mensen natuurlijk je theme gebruiken).

Waarom zijn deze links relevant? Dit is redelijk simpel. Als je een wordpress theme maakt dat gericht is op gewicht afvallen of een webhosting thema, dan gaan deze themes bijna gegarandeerd gebruikt worden voor blogs die zich in deze niche bevinden. Iemand gaat natuurlijk geen webhosting theme voor wordpress gebruiken op zijn blog over paarden.

Eens je wordpress thema een beetje populair begint te worden  dan krijg je relevante backlinks die zich op een redelijk natuurlijke wijze vermeerderen.

De voordelen en de nadelen

Er zijn zoals bij elke backlink methode voordelen en nadelen. We zetten deze voor jou hieronder op een rijtje.

Voordelen

 • Veel backlinks
 • Relevante backlinks
 • Weinig werk (indien je het wordpress theme laat maken)
 • Links blijven komen zolang je wordpress theme gedownload wordt door mensen

Nadelen

 • Footer link kan weggehaald worden door webmasters
 • Backlinks aantal oncontroleerbaar en kan enorm veel worden
 • Geen controle meer over de anchortekst
 • Het blijft een footer link

Opmerkingen:

-Het weghalen van de footerlinks kan je voor een deel vermijden door gebruik te maken van encodatie.

-De controle van de anchortekst zou je kunnen behouden door gebruik te maken van een PHP include

-Te veel backlinks op deze manier kan negatief zijn omdat het footer links blijven. Als 95% van je links uit footerlinks bestaan dat zie google dit natuurlijk direct.

WordPress plugins

Deze methode kan natuurlijk ook toegepast worden voor wordpress plugins.

Voorbeeldje:

Maak een BMI calculator plugin waar natuurlijk je link in zit.

Als de plugin een beetje deftig gemaakt is zal hij door vele wordpress blogs over afvallen of gezondheid gebruikt worden.

Comments

 1. Nina says:

  Leuk artikel!

  Toch wil ik nog even terug komen op het volgende:
  Je schrijft: ‘Het weghalen van de footerlinks kan je voor een deel vermijden door gebruik te maken van encodatie.’ Dit is niet helemaal waar. Je kunt namelijk perfect de gecodeerde footer links weghalen zonder dat de template stopt met functioneren.

  • Dirk says:

   Klopt helemaal maar als je het niet doet dan ben je zeker dat bijna alle webmasters de link weghalen. Door encodatie heb je een grotere kans dat deze blijft staan.

 2. Beste Dirk,

  Deze manier van backlinks genereren klinkt goed alleen heb ik niet de technische kennis in huis om zelf een WordPress thema te maken :(

  Weet jij waar ik een WordPress thema kan laten maken en wat de kosten hier ongeveer voor zullen zijn?

  Met vriendelijke groet,

  Thijs van Drongelen

  • Dirk says:

   Het hangt er allemaal vanaf of je veel links of met geluk een handje vol. Een standaard theme laten maken door een freelancer uit India, Pakistan e.t.c. zal je waarschijnlijk al kunnen doen voor een paar tientjes. Wil je echter dat je theme veel gebruikt wordt, tja dan zal je toch wel de nodige euro’s moeten neerleggen zodat je een theme laat maken dat door veel mensen gewild zal zijn.

Speak Your Mind

*