Passief inkomen via het internet

Waarom is een passief inkomen zo belangrijk en hoe kan je een passief inkomen genereren via het internet?

Het passief inkomen is iets waar de meeste mensen over dromen maar van denken dat het absoluut onmogelijk is. Onmogelijk is het zeker niet, maar er zijn bepaalde methoden die gewoon veel moeilijker te betreden zijn door mensen zonder kennis. Denk maar even aan de beurs, de immobiliën of vastgoed industrie, een eigen zaak waarbij (bijna) alles geregeld wordt door het personeel. Deze vormen van passieve inkomsten zijn vaak erg riskant en kunnen indien het fout gaat enorme gevolgen hebben op je latere leven.

het belang van een passief inkomen

Het hebben van een passief inkomen is voor veel mensen heel belangrijk. Ze hebben meer rust in hun leven en hebben meer vrijheid. Ze hebben niet alleen meer rust omdat ze minder hoeven te werken maar ook omdat ze weten dat als ze hun job of hun primaire bron van inkomsten kwijtspelen, ze nog altijd een bron van inkomsten hebben. het geeft je rust en vrijheid die je kan gebruiken om de dingen te doen in je leven die voor jou echt van belang zijn.

Hoe kan men dan wel eenvoudig passief inkomen krijgen?

Via de bank gaat het natuurlijk het makkelijkste aangezien je hier totaal niets voor hoeft te doen. het nadeel is dan wel weer dat je al een hele grote som geld op je spaarrekening moet hebben om hiervan te kunnen leven. Zelfs met een lange termijnrekening gaat de interest slechts enkele fracties omhoog. Deze manier is dus niet voor iedereen weggelegd. Als je natuurlijk wat extra geld op je zichtrekening hebt staan dat je eigenlijk toch niet gaat gebruiken, dan zet je dit best op je spaarrekening want alle beetjes helpen.

Passief inkomen via het internet

De eenvoudige manier om een passief inkomen te genereren is om je te verdiepen in de internet marketing wereld. Internet marketing is natuurlijk enorm breed en er zijn ook zeker manieren waarbij je niet zo zeer een passief inkomen hebt maar je (altijd) moet werken voor je geld. Op zich is de basis van internet marketing ook eenvoudige materie en kan het geleerd worden door iedereen die bereid is om een aanzienlijke tijd te investeren om het te leren. De dingen die je moet leren zijn redelijk eenvoudig maar het is gewoonweg zo omvangrijk. Dit is een van de redenen waarom mensen afhaken en zeggen dat er simpelweg geen geld verdient kan worden via het internet. Ze zeggen dan ook vaak dat al die mensen die zulke cursussen aanbieden oplichters zijn. Die zijn er natuurlijk ook, je moet gewoonweg even nadenken als je hun verkooppagina leest. Zonder kennis, zonder werk en zonder de juist attitude (wat vele zeggen) ga je geen aanzienlijke som geld kunnen verdienen via het internet. Je moet geloven in wat je gaat doen maar ook zeker werken aan je kennis.

Enkele ideeën om een passief inkomen te generen via het internet.

  • Niche websites bouwen met weinig onderhoud.
  • Een membership site, het ledengedeelte kan worden voorzien van video’s, teksten die  door een professional gemaakt zijn. Bijvoorbeeld een pianist die het leden gedeelte van je piano cursus maakt.
  • Een eigen product creëren zoals een Ebook, dit kan ook weer worden gedaan door iemand die een specialist is in het vak.
  • PPC in combinatie met affiliate marketing, veel startkapitaal nodig voor sommige producten/services.
  • Webhosting via een affiliate programma, jaarlijks verlengen mensen hun webhosting en domeinnamen en jij krijgt daar dan elk jaar commissie van.
  • Andere membership programma’s verkopen waar je terugkerende commissie over verdient, net zoals webhosting maar dit kan echt van alles zijn.
  • Een email lijst aanmaken waar je af en toe een email naar kan sturen om sales te genereren (kan volledig autmatisch)
  • Affiliates aannemen voor je product, ze verkopen het product en doen ook je linkbuiling voor je eigen site als je het goed aanpakt. Zo heeft bijvoorbeeld amazon.com duizenden links dankzij haar affiliates.
  • Opkopen van winstgevende websites die 6 maanden aantoonbare en stabiele verdiensten hebben
  • Multi level marketing (ben ik persoonllijk tegen maar hangt van het product af)

De beste methode om te gebruiken indien je nog niet zoveel ervaring hebt is de niche website methode. Deze methode ben ik nu zelf ook aan het toepassen en ik heb er al zeer goede resultaten mee kunnen boeken.

Het doel van de niche site is om projecten op te starten waar je van weet dat er weinig competitie is. Het maken van deze website en het schrijven van artikelen zou je zelf kunnen outsourcen, het enige wat je dan nog hoeft te doen is het marktonderzoek. Met outsourcen bedoel ik het aannemen van mensen (al dan niet op vaste basis en al dan niet uit lage loonlanden) zodat ze jouw werk zo veel mogelijk kunnen verlichten of zelfs wegnemen.  Maar ook bij outsourcing is het natuurlijk “you get what you pay for”. Ga geen artikelen laten schrijven voor 5 dollar per artikel want deze gaan op niet veel trekken. Ook al is het een niche site, probeer toch altijd nog enige waarde te geven aan je bezoekers en zie het niet gewoon als een medium om die sale of click te verkrijgen. Deze websites ga je dan omzetten in een passieve bron van inkomsten aan de hand van affiliate marketing, adsense of iets dergelijks.

Als laatste wil ik nog even toevoegen dat PPC campagnes zeker ook de moeite waard zijn om naar te kijken. Ik heb zelf enkele kleine campagnes waar ik echt nog geen 10 euro per maand uitgeef maar die wel een ROI van 300% hebben. De basis van PPC is redelijk eenvoudig maar je moet vooral op de hoogte zijn van wat wel mag en wat niet mag op het advertentieplatform. Zo is google adwords nogal strikt en ze geven je redelijk snel een ban. Ook moet je goed zijn in het schrijven van teksten die aanzetten tot een bepaalde actie. Combineer al die  PPC campagnes en je hebt al gauw een kleine bron van passief inkomen.

Speak Your Mind

*