Online Geld Verdienen Tips voor Beginners

Het is al een tijdje geleden dat ik nog een post heb geplaatst op dit blog dus bij deze enkele basisstappen om online geld te verdienen.

Ik ga in deze post nog even verduidelijken dat de basis van internet marketing helemaal niet zo ingewikkeld is. Ik ga er vanuit dat je een beginner bent maar toch de basis principes kent van het promoten van een site in de zoekmachines, je toch al wel wat termen inzake internet marketing kent en je een beetje overweg kan met wordpress of een ander cms systeem om je website mee te maken.

Er zijn 9 simpele stappen die je moet volgen om een degelijke site op te starten waar je geld mee kan verdienen.

Stap 1: Een product om te promoten kiezen

Zoek naar iets wat mensen nodig hebben, waar ze naar verlangen, waar mensen achter zoeken. Dit kan iets tastbaars zijn, het kan een informatieproduct zijn of het kan een service zijn waar mensen graag gebruik van zouden willen maken. Het tastbare product is niet moeilijk, ga naar een affiliate netwerk en bekijk wat je eventueel wel zou willen verkopen. Onthoudt dat het product je ook een beetje moet aanspreken, anders zal je met grote tegenzin de website bouwen, de artikelen schrijven enzv.

Een informatieproduct kan je zelf maken of je kan gaan kijken of er aantrekkelijke E-Books op paypro.nl of de amerikaanse versie, clickbank.com staan. Er staat ook altijd aangegeven of de E-Books een hoge conversie hebben of niet. Om te weten te komen welke informatieproducten mensen graag willen kan je google gebruiken. Typ in google “Hoe”, “Handleiding”, “Oplossen”, “Zelf repareren”, “Leren” en ga zo maar door, er zijn zo oneindig zoektermen die je kan gebruiken om op een doelgroep en product te komen.

Zelf een service opstarten raad ik je niet aan omdat het enorm veel werk met zich kan meebrengen, hoge kosten en er de kans bestaat dat niemand interesse toont en je je geld en tijd verspeeld hebt. Natuurlijk is het wel zo dat als je service aanslaat, er enorme potentie is om veel geld te verdienen en dat je site via mond op mond reclame enorm bekend wordt. Enkele voorbeelden van zo’n services zijn facebook, twitter, netlog, pastebin.com.

Stap 2: Onderzoeken of er een afzetmarkt is voor je product

Je hebt net een mogelijk product of een service in gedachten en je moet natuurlijk gaan onderzoeken of hier werkelijk vraag naar is voor je je tijd verspilt. Om dit te onderzoeken kan je een keyword research programma gebruiken zoals de google keyword tool. Deze tool laat je zien hoeveel er gezocht wordt op bepaalde termen en of ze dus de moeite waard zijn. Ik kan niet zo direct een getal zeggen dat je zeker moet halen aangezien niet elke branche evenveel bezoekers nodig heeft. Ik neem liefst termen die toch aan een duizend zoekers per maand zitten, dit zijn dan zo’n 30 zoekers per dag die je zou kunnen bereiken.

Als voorbeeldproject heb ik xbox repareren in google keywords tool ingegeven.

Zoals je kan zien is er wel potentie om hier een informatieproduct rond te maken. Neems eens een kijkje op clickbank of paypro en bekijk je concurentie of meld je gewoon aan als affiliate voor hun E-Book

Als laatste kan je nog de keywords gaan testen door een landingspagina te maken voor het product en dan elk keyword dat je wilt gaan gebruiken voor je website te testen via adwords. Keywords die geld binnen brengen via adwords zijn dan zeker de moeite waard om in je website te stoppen. Let wel op! adwords houdt niet zo van simpele landingspagina’s die speciaal voor adwords zijn gemaakt.

Stap3: De basis van je website schetsen

Via de google keywords tool kan je ook keywords ontdekken die je in je website kan verwerken. Als we het xbox voorbeeld volgen zouden we al een onderscheid kunnen maken tussen xbox en xbox 360 dit kunnen dus de hoofdcategoriën worden. Deze kan je dan uitbreiden met bepaalde errorcodes en benamingen van defecten zoals de xbox ring of death, xbox 360 red lights fix en ga zo maar door.

Je hebt nu de basis van je eenvoudige website geschetst, een site moet niet zeker niet ingewikkeld en groot zijn om veel geld mee te verdienen.

Homepage =>

xbox 360 => Errorcodes, benamingen van defecten

xbox=> Errorcodes, benamingen van defecten

Stap 4: Een content management system kiezen en het design

Deze stap is redelijk simpel, kies een een cms systeem waar jij je goed bij voelt om dagelijks in te werken en ok redelijk uitbreidbaar is. Een ideale en eenvoudige cms  is WordPress of Magento als je een webshop wilt openen met je eigen producten of op dropship basis. Heb je liever een ingewikkeld maar heel uitbreidbaar systeem neem dan Drupal of Joomla.

Als laatste heb je er altijd voordeel bij als je een mooie themplate laat designen, tegenwoordig kost dit niet meer zo veel. Kijk maar eens rond op sitedeals.nl

Stap 5: Content schrijven voor je website

Probeer je bezoekers te overtuigen dat jij voor hun de oplossing kan bieden en dit tegen een gunstige prijs. Laat de voordelen van jouw product zien en vergelijk deze met je concurenten. Je moet niet altijd de beste prijs hebben maar zorg ervoor dat jouw product gewoon beter in elkaar zit als dat van je concurenten en makkelijker te begrijpen is.

Als je niet voor een informatieproduct kiest en tastbare producten gaat verkopen als affiliate probeer dan een meerwaarde mee te geven aan het product dat je verkoopt. Dit kan door reviews, uitbundige handleidingen of  door een prijsvergelijking met andere aanbieders.

In beide gevallen moet je ervoor zorgen dat je UNIEKE content schrijft, doe je dit niet en kopieër je klakkeloos de teksten van het affiliate netwerk dan zal je weinig kans maken in de index van google omdat deze enkel unieke teksten wilt opnemen in zijn index. Je kan de beschrijving van het product gebruiken maar probeer dit dan iets anders te schrijven of voeg er een tekst bij over het product die minstens evenlang is als de productbeschrijving die je gekregen hebt van het affiliate netwerk.

Je kan dit werk natuurlijk allemaal outsourcen maar zoek maar eens een goede schrijver die tegen een redelijk tarief jouw teksten wil schrijven. Heb je een redelijk budget? dan zou ik zeggen go for it!

Stap 6: Onpage zoekmachineoptimalisatie

Google moet de opbouw van je website snappen om te bepalen of je website moet ranken voor bepaalde zoekwoorden. Dit artikel zou te lang worden als ik hebt allemaal hier ga uitleggen dus laat ik je maar deze video van SEOMOZ zien die je alles uitlegt over de basis van onpage zoekmachineoptimalisatie.

SEOmoz – SEO Software

Stap 7: linkbuilding voor je nieuwe website

Je hebt nu een werkende website waar mogelijke klanten op af kunnen komen via de zoekmachines. natuurlijk moet je wel gevonden worden op de door jouw gekozen zoekwoorden. Als je niet aan linkbuilding gaat doen en je enkel je onpage zoekmachineoptimalisatie in de strijd gaat gooien dan ga je bijna geen kans maken in google of er moet bijna geen concurentie zijn op de gekozen zoekwoorden. Linkbuilding is een vak op zich en laat ik dus over aan de jongens van SEOMOZ http://www.seomoz.org/blog/link-building-from-a-to-z.

Stap 8: Analyse maken van de werking van je website

Je krijgt al redelijk wat verkeer op je website door je harde linkbuilding werk en je hebt al enkele verkopen gemaakt. Dit is allemaal wel leuk maar je weet totaal niet voor welke zoekwoorden je verkopen maakt, op welke pagina’s je bezoekers het meeste klikken, welke pagina’s hoog scoren in de zoekmachines, welke pagina’s het best converteren. Google heeft een handige tool voor webmasters gemaakt genaamd google analytics. Google analytics is volledig gratis en laat je toe om al deze gegevens te analyseren.

Google analytics for beginners tutorial

Stap 9: Testen, testen, testen en testen

Je staat hoog in google en je verdiensten lopen al aardig op. Hoe kan je nu nog meer geld halen uit je website aangezien het bezoekersaantal niet meer dramatisch gaat stijgen? Probeer je website te optimaliseren zodat je meer bezoekers overhaalt om je product te kopen. Een andere kleur van je koptekst of een andere vorm van de “koop nu” knop kan een enorme impact hebben. Via het volgende programma kan je eenvoudig deze dingen aanpassen en testen.

Een tip die ik hier zeker aan wil toevoegen is dat je pas moet stoppen met je project wanneer deze lekker loopt. Als je projectjes blijft maken waar je geen geld aan verdient en dan weer overgaat naar een ander project dan zie je na verloop van tijd de bomen door het bos niet meer.

Comments

 1. daniel says:

  .
  Ik heb wel onlangs een methode uitgeprobeerd die gebaseerd is op affiliate marketing. Ben er pas mee begonnen en ben enorm veel nog aan leren. Ik zie dat je zelf ook vindt dat door andermans producten te promoten je geld kan verdienen . Ik heb dit programma gevolgd. Ik vond het goed en duidelijk . Alles stap voor stap werd uitgelegd.
  naar http://www.paypro.nl/producten/Geld_Gorilla_Geheimen/14742/41059.
  Wat ik mij wel afvraag is of jij een website of blog nodig hebt om op die manier geld te verdienen? In de cursus wordt gezegd dat het niet nodig is, wat is jou mening daarover?

 2. Dirk says:

  Het is niet nodig, veel mensen werken via gratis artikelen websites waar je een artikel kan plaatsen. Echter kan je beter deze tijd besteden aan het bouwen van je eigen website. Op lange termijn zul je meer verdienen met je eigen site.

Speak Your Mind

*