Micro niche websites saai en tijdrovend?

In dit artikel ga ik het hebben over enkele dingen die je moet toepassen zodat werken aan micro niche websites leuker wordt en minder tijd in beslag neemt.

Het maken van Micro niche websites kan zeer winstgevend zijn, je kan met een kleine en eenvoudige website veel geld verdienen en vaak ook redelijk snel dankzij de lage competitie. Wat natuurlijk een groot struikelblok blijft voor velen is dat een groot aantal micro niche websites opstarten tijdrovend en saai is. Hieronder vind je een aantal punten die je zeker zou moeten toepassen om tijd te besparen en de saaiheid te verminderen.

Standaard wordpress map

Maak een standaard wordpress map op je server of computer met alle plugins die je altijd gebruikt en kopieer deze gewoon elke keer je een nieuwe niche website gaat opstarten.

Werk in verschillende stadia

Niet elke niche website zal even succesvol worden, doorloop daarom de onderstaande stadia. Deze stadia zullen je ook helpen om de saaiheid wat weg te nemen aangezien je een plan hebt dat je kan volgen.

Stadium 1

Zorg dat je aan goede keyword research doet zodat je weet dat je site bezoekers zal trekken die ook daadwerkelijk op zoek zijn naar de service, het product of de informatie die je gaat aanbieden op je website. Gebruik eventueel google adwords om te bekijken welke zoekwoorden ook werkelijk geld kunnen opleveren.

Maak de website en doe hier dan ook SEO voor.

Stadium 2

Zie welke websites traffic en sales opleveren en bekijk of je de conversies kan verhogen via

 • betere banners
 • positie van advertenties veranderen
 • overtuigende titels en tekst
 • een email lijst opbouwen
 • betere navigatie

Bekijk even snel of je de fouten kan opsporen voor websites waar je geen traffic voor krijgt of geen sales maar hou je er niet te lang mee bezig.

Doe eventueel nog meer SEO indien je nog posities kan stijgen in google voor je keywords.

Herbekijk ook je Meta descriptions en Titels en test deze om de beste titel en description voor jouw pagina/website te weten te komen. Een betere Meta description en titel betekent meer bezoekers op je website aangezien meer mensen klikken op je website in google.

Stadium 3

Als je de gewenste posities hebt in google dan bekijk je of het mogelijk is om uit te breiden qua content en gerelateerde producten/services.

Probeer van de niche site een autoriteit te maken indien dit mogelijk is en blijf er aan werken.

Outsourcing

Outsourcing zal je enorm veel tijd besparen pas dit dan ook toe op je niche websites. Dit neemt trouwens ook de saaiheid weg als je niets van het onderwerp afweet.

Ook linkbuilding en andere taken zoals wordpress installeren en configureren kan je outsourcen.

Excel is je vriend

Gebruik Excel om alles overzichtelijk te houden 1 Excel bestand per website met verschillende pagina’s voor de keyword rankings, linkbuilding strategieën e.t.c.

Comments

 1. Nathaniel says:

  Bij de standaard WordPress map is het belangrijk om deze regelmatig na te kijken voor updates. Het kan snel gebeuren dat je de map kopieert naar je nieuwe site en blijkt dat de site een aantal cruciale beveiligingsupdates mist en dat wil je best vermijden heh ^^

  • Dirk says:

   Klopt, daar moet je wel op letten

 2. Anja says:

  Ik spam niet hoor, maar heb wat controleren van je metatags, description, robot meta, title etc. nog een tip om te checken of er fouten in zitten, dat kan helemaal gratis op http://www.metatags.nl Je kan zoveel sites als je maar wilt laten screenen op cruciale punten. Erg handig, je kan er ook gratis je metatags laten aanmaken ;-)

  Gewoon een tip dus, ik verdien er niks aan en hoop dat een ieder die dit leest er wat aan heeft.

  • Dirk says:

   Ook al was het je site, maakt me niets uit hoor :) maar bedankt voor de tip.

 3. Ik kan niet zeggen dat ik het saai en tijd roverend vind. En daarbij valt er een leuk inkomen te bouwen met micro niche websites. En dat is uit eindelijk toch waar we allemaal op uit zijn

  • Dirk says:

   Klopt maar dit is iets wat ik in de toekomst helemaal wil outsourcen. Misschien dat ik keyword research zelf nog ga doen en de rest allemaal uitbesteed.

   Het is wel leuk in het begin maar als je al aan site nummer 50 zit dan is het leuke er een beetje af vind ik.

 4. Sven says:

  Ik kan je goed begrijpen, zit in hetzelfde straatje.Outsourcen is inderdaad een grote stap, maar noodzakelijk als je de business naar een hoger niveau wil tillen.

Speak Your Mind

*