Wat zijn Longtail Keywords?

Longtail Keywords zal je zeker en vast kennen, je gebruikt ze namelijk dagelijks om dingen te zoeken in google. Longtail Keywords zijn keywords of keyword phrases die zeer specifiek zijn.

Voorbeeld Keyword: Auto onderdelen
Voorbeeld Longtail Keyword: Auto onderdelen Mazda MX-5 kopen

Voordelen Longtail Keywords

Je kan zelf natuurlijk al raden dat je veel minder bezoekers gaat krijgen als je je website optimaliseert met Longtail Keywords. Wat zijn dan de voordelen? De voordelen zijn nogal voor de hand liggend, je krijgt een laag aantal bezoekers die op zoek zijn naar iets specifieks. Deze bezoekers zijn ook vaak de kopers en dus van hoge kwaliteit. Een ander voordeel is dat het veel makkelijker gaat zijn om hoog in google te scoren en een hoge click trough rate te krijgen met Longtail Keywords . Voor mensen die houden van hoge bezoekersaantallen zal het even aanpassen zijn. Ik kan je maar 1 tip geven, kijk altijd naar het rendement dat je behaalt met je website en niet het bezoekersaantal dat je per maand hebt.

Longtail Keywords Tool

Het internet staat vol met gratis tools, maak hier dan ook gebruik van. Om onderzoek te doen naar Longtail Keywords die jij zou kunnen gebruiken in je titels van je pagina en je headers kan je google hulpprogramma voor zoekwoorden gebruiken. Het is een eenvoudig tooltje waarmee je Longtail Keywords kan generen voor een bepaalde website met bepaalde keywords. Geef de url van je website in en enkele basis keywords die bij je website horen. Je krijgt nu een overzicht van Longtail Keywords die je zou kunnen gebruiken op je site.

Op youtube vond ik de volgende filmpjes van een Nederlandse seminar van Traffic Builders. In de filmpjes wordt uitgebreid uitgelegd hoe het gebruik van Longtail Keywords is ontstaan en hoe elke website er profijt uit kan halen.

(geen tijd om de filmpjes te bekijken? check dan het onderste filmpje, hier wordt de basis van Longtail Keywords nog even kort uitgelegd)

Korte uitleg Longtail Keywords

Speak Your Mind

*