Inkomsten van je website verhogen

Een van de dingen die ik heb ondervonden nu ik toch een jaar of 2 bezig ben met internet marketing is dat je af en toe je website moet gaan herbekijken. Dagelijks komen er nieuwe methodes en  nieuwe affiliate programma’s bij die er wel eens voor zouden kunnen zorgen dat je omzet verdubbelt. Zo heb ik voor een van mijn websites de omzet met 70% doen stijgen.

Hoe ik dit gedaan heb is heel simpel, ik heb gekeken welke links of banners hoge conversies hadden en goed opbrachten en welke niet. De banners, producten, tekstlinks die weinig opbrachten heb ik eruit gesmeten en vervangen door nieuwe. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik met een uurtje te werken de inkomsten van een van mijn websites met 70% heb doen stijgen. Natuurljk moet je eigenlijk altijd alles split testen maar dit is vaak niet mogelijk omdat je maar met 1 aanbieder voor een bepaald product zit of je gewoon te veel kleine websites hebt. Naast het plaatsen van nieuwe banners en andere programma’s heb ik ook enkele nieuwe methoden gebruikt zoals user friendly pop-ups en het bouwen van een email lijst. Deze 2 zorgden voor een grote stijging in conversies en ga ik zeker ook op mijn andere websites gebruiken.

Ook op geldverdienenblog.be maak ik gebruik van deze 2 maar dit is eigenlijk meer om gewoon informatie te kunnen delen en niet met als doel om meer geld te verdienen.

Het beste affiliate programma kiezen

Het beste affiliate programma uitkiezen doe je door alle eigenschappen van de shop te vergelijken met de andere aanbieder. Ik kijk zelf altijd wat bijvoorbeeld de verzendkosten naar België zijn, of de website er professioneel uitziet, wat de prijs van het product is en of er goede promotietools zijn. Zo heb je vaak affiliate programma’s waar deeplinken (linken naar productpagina’s)  niet mogelijk is en waar je enkel een standaard banner en een standaard tekstlink kan gebruiken om ze te promoten. In de meeste gevallen vallen zulke programma’s bij mij direct af. Als ze de moeite niet doen om hun affiliates goed promotiemateriaal te geven dan zal de rest ook niet veel waard zijn denk ik dan zelf.

Ga ook niet altijd voor de beste commissie maar ga voor de hoogste totale opbrengst na een maand.

Speak Your Mind

*