Hoe kan je geld verdienen met je website?

Als je een eigen website hebt dien je een methode uit te kiezen om je website te monetizen. Met monetizen bedoelen we een manier uit te kiezen die ervoor zorgt dat we geld gaan verdienen met onze website. In dit artikel sommen we enkele methoden op die je hiervoor kan gebruiken.

Geld verdienen met je website kan op enkele manieren, de een werkt al beter als de ander en de een is al toegankelijker als de ander. Zo is de makkelijkste manier om geld te verdienen met je website via het advertentieplatform adsense van google. Je plaatst de code op je website en er worden automatisch relevante advertenties weergegeven op je website die er natuurlijk voor zorgen dat er meer op geklikt wordt aangezien de bezoeker hier waarschijnlijk ook interesse in zal hebben.

Is adsense de beste methode om geld te verdienen?

Dat je veel geld kan verdienen met adsense is duidelijk maar is dit de beste manier? Je gaat dit zelf moeten uitzoeken maar uit mijn ervaring is het beste om een combinatie van affiliate marketing en adsense te gebruiken. Naar mijn ervaring brengt dit op lange termijn het meeste op. Ik zeg lange termijn omdat het vaak is dat je een maand geen sales hebt via je affiliate link. Dit kan echter de maand daarna veranderen en je kan dan 3 sales hebben in die periode. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je inkomsten voor die website aanzienlijk stijgen en de website uiteindelijk meer zal opbrengen dan als je enkel adsense zou gebruiken om geld te verdienen met je website.

overige methoden om geld te verdienen met je website

 • Advertentieplaatsen verkopen met een vaste prijs per maand
 • Bannersplaatsen verkopen waarbij men betaald per 1000 views
 • Bannerplaatsen verkopen waarbij men betaald per klik
 • Verkopen van advertentieplaatsen in de vorm van een artikel
 • Verkopen van Leads
 • Een email lijst aanmaken die op lange termijn geld kan opbrengen
 • Verkeer doorsturen naar andere relevante websites in je netwerk

Dit zijn slechts enkele methoden, er zijn er waarschijnlijk nog veel meer als je even creatief bent.

Comments

 1. Dirk says:

  Welke site(s) gebruik jij voor affiliate marketing? PayPro? Of ook nog anderen?

  • Dirk says:

   Ik maakte gebruik van paypro maar blijkbaar betalen ze niet uit naar mensen die niet woonachtig zijn in Nederland. Ik heb paypro er dus snel uitgesmeten, helaas had ik er wel al geld op staan.

   Voor de rest gebruik ik de gangbare affiliate netwerken zoals tradetracker, daisycon, zanox maar ook bijvoorbeeld clickbank voor informatieproducten.

   • Dirk says:

    Oh, dat wist ik niet van PayPro. Dat is inderdaad balen… Ik ga gauw eens kijken naar de anderen die je noemt, thanks!

    • Dirk says:

     Wordt eens tijd dat paypro de belgische markt gaat betreden, er is vraag genoeg.

     Voor mensen dit trouwens lezen, ik zit niet tegen mezelf te praten haha :p

Speak Your Mind

*