het gevaar van Thin Affiliate sites in competitieve niches

Moest je ooit een Thin Affiliate site bouwen (nu het nog min of meer mogelijk is) en deze ranken voor een zeer competitief keyword dan zit je nog altijd met je competitie die er alles aan wilt doen om boven jou te ranken.
Het gevaar van Thin Affiliate sites in competitieve niches is dat deze kunnen worden aangegeven bij google door je competitie. De kans is groot dat als google je site dan manueel gaat bekijken, je een penalty krijgt of zelfs uit de index wordt geschopt.

Als je daarentegen Thin Affiliate sites maakt in een kleine niche dan heb je met minder competitie te maken of competitie die niet van jouw site op de hoogte is. Als je bijvoorbeeld een site maakt puur gericht op goedkope dictafoons (ik noem maar wat) dan ga je minder snel last hebben van competitie die gaat klagen bij google over je Thin Affiliate site.

SEO bedrijven zitten constant de zoekresultaten te checken voor hun keywords en als daar voor een belangrijk zoekwoord een Thin Affiliate site in de top 5 kruipt dan ben je gezien.

Spoor ik jullie nu aan om Thin Affiliate sites te maken? Ja en neen, google zal enkel maar een ideaal algoritme kunnen creëren als er mensen zijn die misbruik proberen te maken van de fouten in hun huidig mechanisme. Dus in feite dragen deze sites mee bij tot het verbeteren van het algortime, wat uiteindelijk een beter internet zal opleveren. En natuurlijk is het altijd leuk om wat geld bij te verdienen terwijl we dit doen.

Speak Your Mind

*