Gratis webste stats counter, gebruik het niet!

Er zijn veel mensen die gebruik maken van gratis stats counters voor hun website. Op zich is hier niet mis mee als het voor een hobby site is waar je niets mee verdient. Als je het echter voor een website gebruikt waar je geld mee verdient dan moet je oppassen.

Sommige gratis stats counters maken de statistieken publiek als je er geen wachtwoord op zet. Dit heeft natuurlijk tot gevolg dat iedereen kan zien op welke keywords er bezoekers binnenkomen. Ook kunnen ze zien of je misschien gebruik maakt van andere traffic bronnen, deze wil je natuurlijk niet zomaar weggeven.

Hoe kan je er dan voor zorgen dat dit niet meer voorvalt?

Google analytics gebruiken voor de statistieken

Als kan je natuurlijk gewoon gebruik maken van google analytics. Google analytics is een van de beste statistieken programma’s voor websites en is enorm utgebreid. Het is stijle leercurve maar eens je het programma onder de knie hebt kan je er zoveel meer mee dan een gewoon statistieken programma.

Er zijn sommige webmasters die liever geen analytics gebruiken omdat google dan toegang krijgt tot factoren die hun ranking wel eens zou kunnen beïnvloeden. Dit is natuurlijk uitstel van executie want als google op een andere manier aan deze informatie kan komen dan ben je toch nog gezien (google chrome bijvoorbeeld). Je kan dus beter werken aan de verbetering van deze factoren zodat je bezoekers een leuke ervaring hebben op je website en je ook nog eens een goede ranking hebt in de zoekmachine.

Oplossing voor de gratis website counters

Als je het toch vertikt om google analytics te gebruiken dan kan je deze dingen toepassen om je waardevolle informatie te verbergen voor andere mensen.

Wachtwoord

Sommige programma’s laten het toe om een wachtwoord te gebruiken, doe dit dan ook!

Onzichtbaar icoontje

Veel gratis counters hebben een icoontje dat zichtbaar is op de website. Het is mede dankzij dit icoontje dat mensen kunnen zoeken naar websites die publieke statistieken hebben. Je kan bij de meeste counters kiezen voor een onzichtbaar icoontje, dit zorgt er voor dat ze al in de broncode van jouw website moeten gaan liggen te zoeken.

Plaats jezelf niet in TOP lijsten

Sommige gratis counters hebben een toplijst waar de meest populaire website in worden weergegeven met al hun statistieken. Als je jezelf in deze TOP lijsten laat plaatsen dan nodig je natuurlijk gewoon andere webmasters uit om je keywords en traffic bronnen te bekijken.


Comments

 1. Remon says:

  Ha Dirk,

  Ik gebruik zelf de counter van Adpeople.nl. Is ook redelijk uitgereid, en geeft je voldoende info over je statistieken en zoekopdrachten waarop je gevonden wordt.

  En je gegevens zijn veilig, en alleen voor jouw zichtbaar.

  • Dirk says:

   Zolang het beveiligd is is alles goed natuurlijk :)

 2. bijverdienen says:

  ik had ook een counter via wordpress, maar kreeg ook tips deze weer snel te deactiveren.
  Deze hebben we dan maar ook gelijk er afgehaald

Speak Your Mind

*