Gratis meer bezoekers voor je website

In dit artikel heb ik het over een eenvoudige manier om meer gratis bezoekers te krijgen voor je website.

Nee dit is niet een of ander traffic ruil systeem zoals dutchleader, dit artikel is gericht op mensen die een website hebben en al bezoekers binnen krijgen voor bepaalde zoekwoorden. Ik ga je een simpele methode geven waardoor je extra bezoekers kan krijgen op je website. We gaan gebruik maken van tools die gratis beschikbaar zijn zoals google keywords, google webmaster tools, google analytics, Rank checker van SEObook of andere site statistieken programma’s die je graag gebruikt.

Hoe gaan we extra bezoekers krijgen?

Wat we gaan doen is redelijk simpel en zorgt ervoor dat je extra bezoekers krijgt zonder nieuwe inhoud voor je website te maken.

Stap 1: Inhoud identificeren die al bezoekers trekt

We gaan reeds bestaande inhoud gebruiken die ergens rankt tussen positie 3 en 50 en we gaan vaststellen op welke keywords deze bezoekers op je site terecht komen. Dit kunnen we makkelijk doen door onze analytics statistieken te bekijken van de afgelopen maand of 2 en te sorteren op het aantal bezoekers. Neem als bron google zodat je er zeker van bent dat je juiste bezoekers target want analytics kan voor sommige zoekmachines ook de keywords bepalen. Zo had ik zelf 200 bezoekers per maand via een keyword waar ik totaal niet mee rankte. Toen ik dit verder ging onderzoeken kwam ik er achter dat dit allemaal Chinese bezoekers waren die via Baidu.com op mijn site kwamen.

Plaats deze keywords dan met de bijbehorende url in een Excel bestand,  notepad of iets wat jij leuk vind om mee te werken.

Stap 2: Keywords identificeren die de moeite waard zijn

We gaan de ranking  in google van deze keywords checken en verwijderen de keywords die voor positie 1, 2 of 3 ranken uit ons Excel bestand.

Stap 3: Zoekverkeer van de keywords en prioriteit bepalen

We gaan het mogelijke zoekverkeer checken via de google keywords tool en sorteren de keywords aan de hand van het aantal bezoekers. We gaan dus eerst werken aan keywords die veel bezoekers naar je site kunnen trekken.

Dit is natuurlijk niet altijd een goede aanpak omdat we rekening moeten houden met enkele factoren zoals competitie, de ranking die we nu al hebben en het aantal bezoekers dat we voor dat keyword nu al op onze site krijgen. Een keyword waarmee je bijvoorbeeld op positie 22 staat in google en 50 bezoekers per dag mee krijgt, is veel waardevoller om aan te werken dan een keyword waarmee je 70 bezoekers mee krijgt en op positie 2 staat. Je gaat zelf dus een beetje moeten afwegen wat goede keywords zijn om aan te werken maar het zoekverkeer is een goede leidraad.

Stap 4:  Is onze website wel in orde voor dit keyword?

We gaan bekijken of onze onpage SEO in orde is voor het keyword in kwestie en indien nodig verbeteren we dit. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je voor bepaalde woordcombinaties bezoekers binnen krijgt en als je dan gaat nakijken op je site dan blijkt het dat deze combinatie helemaal niet goed in je tekst verwerkt zit. Hier kun je dan aan werken om het ranken van deze combinatie nog makkelijker te maken.

Stap 5: De kwaliteit van de backlinks bepalen

In deze stap gaan we de kwaliteit van de backlinks bepalen aan de hand van de prioriteit van je keywords. Keywords met veel competitie zullen links moeten krijgen van relevante websites/pagina’s van hoge kwaliteit. keywords met een minder hoge prioriteit kunnen het dan bijvoorbeeld doen met enkele directory toevoegingen of enkele artikelen op web 2.0 sites.

Stap 6: Herbekijken van onze ranking voor de keywords

De laatste stap is natuurlijk nagaan of onze inspanningen iets opleveren. Als dit niet zo is dan kan het zijn dat je je linkbuilding naar deze pagina’s toch nog eens moet herbekijken of er scheelt misschien toch nog iets aan je onpage SEO voor dat keyword of de keyword combinatie.

Extra Tip

Ook al rank je 1 voor je keyword in België, het kan zijn dat je voor jouw website of product ook Nederlandse bezoekers kan gebruiken. Probeer daarom ook om naast de Belgische versie van google ook voor de Nederlandse google goed te scoren.

Comments

  1. Max says:

    Bedankt voor de tips, ga er zeker mee aan de slag!

Speak Your Mind

*