Google Rank Checker

Wat je zeker moet doen als je een website of een blog online hebt gegooid en je al bezig bent met linkruilen,  is het checken van je google rank voor bepaalde keywords. Als je nog niet bezig met links ruilen, dan kan je best even het artikel “Linkruilen tips voor beginners” even doornemen.

Keywords rank checken

Je hebt voor je begint al je keywords nodig waar je wilt voor ranken in de zoekmachines. Check al je linkpartners en kopieer de anchorteksten. Als er nog andere keywords zijn waar je eventueel voor zou kunnen ranken zonder dat je hiervoor moeite hebt gedaan, dan kan je deze te weten komen via google analytics of via de google webmaster tools.

Keyword rank checker tool

Nu we al onze keywords waar we willen voor ranken hebben verzameld, kunnen we deze gaan plaatsen in een keyword rank checker tool. Het leuke aan een rank checker is dat je bijna niets hoeft te doen, het enige wat je moet doen is je url en je keywords ingeven en op start drukken. Veel online tools laten je enkel de rank zien van google.com en niet van google.be of google.nl. Daarom gebruiken we de gratis tool van Seobook, de Rank checker.

Let op! je hebt hiervoor Firefox nodig, het is immers een firefox add-on.

Download Rank Checker add-on en installeer deze. Als je Firefox opnieuw opstart en naar extra gaat, dan kan je een nieuw menutje “rank checker” vinden. Ga naar options en stel de gewenste zoekmachines in, je kan tot 2 verschillende landen kiezen. Let er ook op dat “don’t use google personalized search results if any” aan gevinkt staat, je wilt immers niet dat deze je zoekresultaten gaat beïnvloeden tijdens de rank check. Ook voor Yahoo en bing kan een rankcheck gedaan worden. Druk op ok en klik op run. Om een hele lijst keywords voor een website te checken gebruik je de “add multiple keywords” knop. Nadat je ze allemaal hebt toegevoegd kan je op “add” klikken. Als je nu op star klikt dan gaat Rank checker al je posities voor de keywords checken in de door jou gekozen zoekmachines. Als de Rankcheck gedaan is dan kan je deze opslaan zodat je op een later moment terug kan checken zonder alle keywords terug te moeten intypen. Een leuke functie is ook dat je de tabel kan exporten naar .CSV formaat om analyse te doen over een langere periode.

Dit SEO tooltje heeft me al een hoop tijd bespaard.

Speak Your Mind

*