Goede sitestructuur

Een goede sitestructuur is niet enkel belangrijk voor de zoekmachines maar ook voor je gebruikers. Door een goede sitestructuur te gebruiken zorg je ervoor dat je bezoekers sneller vinden wat ze zoeken en verlaag je de bouncerate.

Wat is een goede sitestructuur?

Voor SEO is een goede sitestructuur van groot belang om de volgende redenen.

-Om je site volledig te kunnen indexeren moet de site een logische structuur hebben en niet te diep gaan

-Een goede Pagerankflow

-Extra linkjuice via interne linkbuilding (links in artikels)

-Relevantie

Sitestructuur en indexering

Spiders crawlen maar tot een bepaalde diepte en crawlen maar een x aantal links per pagina. men raadt aan om onder de 100 links te blijven per pagina.

Zorg ervoor dat je site logisch is opgebouwd zodat dat spider niet te diep hoeft te crawlen, dit is tevens ook meer gebruiksvriendlijk.

Voorbeeld:

Laptops => merken of types => het product zelf

Sitestructuur en Pagerankflow

Pagerankflow is de pagerank die binnenkomt via je site en binnen je website doorsijpelt naar alle links (zonder nofollow) en deze een beetje PR meegeeft. Als je je website dus logisch structureert zoals in het bovenstaande voorbeeld,  zal dat ervoor zorgen dat pagina’s die belangrijk zijn,  zoals categorie pagina’s en productpagina’s,  het meeste van die doorsijpelende pagerank opnemen.

Interne linkbuilding

Interne linkbuilding is eigenlijk ook gewoon een onderdeel van je sitestructuur, je maakt de bezoeker er immers attent op dat je op een bepaalde pagina meer kan lezen over een bepaald topic. Ook SEO gezien is het een pluspunt. Ook een interne link heeft een bepaalde topical value en is dus de perfecte gelegenheid om je linkbuilding van een bepaalde pagina te verbeteren.

Relevantie

Eigenlijk is het enige waar je moet aan denken als je aan je site structuur begint relevantie. Alles wat relevant is zal ook door de zoekmachines als relevant worden gezien en het is gewoon een must om je bezoekers tevreden te houden. Het is ook op deze manier dat je de dubbele vermeldingen in google kan krijgen.

Speak Your Mind

*