Geld verdienen via youtube

Als je geen tijd hebt of gewoon geen zin hebt om je te verdiepen in het maken van websites dan kan via youtube geld verdienen op een heel eenvoudige manier.

Youtube is een medium waarmee je enorm veel mensen kan bereiken, het is niet voor niets de 2de grootste zoekmachine in bijna de wereld.

Hoe gaan we dan geld verdienen via youtube

Hoe we nu juist geld gaan verdienen met youtube dat hangt af van jouw talent en kennis. Je kan voor verschillende type videos en methodes om geld te verdienen kiezen, hieronder vind je enkele methodes die je kan gebruiken.

Maak een video handleiding

Via de video handleiding ga je proberen om mensen te helpen bij een bepaald iets. Dit kan gaan van tuinieren, koken, leren werken met bepaalde software tot mensen leren geld verdienen. Je maakt zelf een video waarin je een groot deel uitlegt, de rest kunnen ze dan te weten komen via een E-book of cursus die je als affiliate verkoopt. Via Paypro kan je E-books vinden die je kan verkopen als affiliate. Als je engels goed is dan kan je dit toepassen op de Engelse markt die vele malen groter is en verder staat kwa online kopen. Ook kan je indien je je op de Engelstalige markt gaat begeven gebruik maken van clickbank.com. Op clickbank vind je E-books over echt al de onderwerpen die je je maar kan inbeelden. Honden trainen, trucjes tegen acne, dating tips, tuinieren je vindt er echt alles.

Nadat je je youtube video hebt geupload plaats je je affiliate link in de beschrijving en liefts ook nog eens als watermark op de video zelf zodat wanneer mensen je video gaan stelen jouw link nog altijd gepromoot wordt. Wat wel handig is is om een domein te registreren dat je enkel gebruikt om te verwijzen naar je affiliate link aangezien mensen niet al te snel op een affiliate link klikken. Het forwarden van een domein naar een bepaalde URL is heel eenvoudig en indien je toch nog problemen hebt dan kan het hostingbedrijf waar je bij zit vast wel helpen, je mag het natuurlijk ook altijd nog eens aan mij vragen.

Dus even kort samenvatten:

Mensen zoeken naar iets -> ze vinden een deel van de informatie via je youtube video (teaser) -> ze kunnen het E-book via jouw affiliate link bestellen en jij krijgt commissie over de verkoop.

Maak een leuke video die viral kan gaan

Om een video viral te laten gaan zul je enorm creatief moeten zijn en enorm veel geluk moeten hebben dat de video aanslaat. Een voorbeeldje van een relatief eenvoudige video die toch redelijk viral is gegaan kan je hieronder zien.
Een simpele video opgenomen met een webcam waarbij het dankzij een leuk effectje lijkt alsof de man net geboren wordt. Deze video heeft bijna 8,5 miljoen views. Laten we nemen dat slechts 1% op de link klikt (85000 mensen) en dat slechts 1% daarvan (850 mensen) zijn email ingeeft. Je verdient dan 850 X 2 euro = 1700 euro. Er zit enorm veel geld in viral video’s als je een beetje creatief bent.

Natuurlijk kan je hier geen E-book voor verkopen maar je kan wel iets aanbieden zoals ringtones, win nu een gratis ipod, maak kans om een laptop te winnen e.t.c. als mensen zich inschrijven men hun email dan krijg je 1-2 euro vergoeding van het affiliate netwerk. Bekijk enkel affiliate netwerken. Van die affiliate netwerken krijg je dan weer een speciale link waardoor jij geld kan verdienen via die link.

Maak een top 10 of top 20 van iets

Je gaat weer op dezelfde manier geld verdienen zoals de viral video. Maar hier ga je gewoon een top 10 of 20 maken van bijvoorbeeld de beste artiesten, de rijkste mensen, de knapste mensen, de lelijkste mensen e.t.c. Mensen zijn zot op zulke video’s dus ze krijgen enorm veel verkeer.

Dankzij deze methodes kan je geld verdienen via het internet zonder dat je een eigen website nodig hebt.

Speak Your Mind

*