Geld verdienen met een affiliate webshop

Een van de eenvoudigste manieren om makkelijk geld te verdienen is om een affiliate webshop te maken.Een affiliate webshop is in feite een volwaardige webshop als een ander. Het enige waarin het verschilt met een echte webshop is dat je de klant doorstuurt naar de echte webshop in plaats van de bestelling op je eigen webshop af te handelen.

Benodigdheden om een affiliate webshop te bouwen

Om een succesvolle affiliate webshop te maken heb je enkele onderdelen en stappen nodig.

Zoek een product dat je wilt gaan promoten via een affiliate netwerk

Er zijn duizenden producten die je via affiliate netwerken kan promoten. Per product dat verkocht is via jouw website krijg je commissie uitbetaald. De commissie is afhankelijk van het bedrag of het aantal verkopen die je in 1 maand gerealiseerd hebt. Meestal heb je bij affiliates de volgende commissie formules, brons, zilver, goud. Het verschil tussen deze formules is aanzienlijk bij een grote hoeveelheid sales.

Een voorbeeldje van een affiliate programma waarvoor ik producten verkoop:

  • brons ( vanaf 1 sale per maand): 16% commissie
  • zilver (vanaf 5 sales per maand): 18% commissie
  • goud (vanaf 10 sales per maand): 21% commissie

Zoals je ziet is het verschil tussen brons en goud redelijk hoog en is het dus zeker de moeite om je bezig te houden met het promoten van je webshop om in een hoger segment te vallen.

Keyword research

Doe keyword research en probeer te achterhalen waar mensen op zoeken om het product online te kopen. Let wel op dat je zoekt op het land en de taal waarin je het product wilt verkopen.

Je kan tooltjes zoals google keyword tool, market samurai en micro niche finder gebruiken. Al deze keyword tools zijn ook compatibel met nederlandstalige zoekmachines. De google keyword tool is de enige die gratis is, voor market samurai en micro niche finder moet je betalen.

pakkende domeinnaam registreren

Probeer een pakkende domeinnaam te registreren met de naam van je product in, let wel op termen waar trademark op zit!. Aangezien de meeste goede domeinnamen al geregistreerd zijn kan je best een combinatie van woorden gebruiken. Een goede tool om dit te doen is de creatieve domeintool van webchamp.

Schets een voorlopige structuur van je webshop

Probeer een voorlopige structuur van je webshop op papier neer te zetten. Dit hoeft niet te complex te zijn, een simpele website structuur is vaak veel beter voor usability. Deze voorlopige structuur gaat je enorm helpen als je het even niet meer ziet zitten.

Webshop layout

Probeer je layout zo te maken dat de mensen het gevoel hebben dat ze werkelijk op een online shop aan het surfen zijn. Een overduidelijke affiliate website schrikt mensen af en zorgt voor een enorme daling in verkopen. Een goede theme voor een affiliate webshop op wordpress is het arras theme.

Productomschrijving affiliate shop

Dit is een van de belangrijkste benodigdheden om een winstgevende affiliate shop te maken. De productomschrijving moet uniek zijn om duplicate content in google te vermijden. Veel mensen gebruiken de standaard productomschrijving waardoor google je een penalty gaat geven als je ook deze omschrijving gaat gebruiken.

Lees de omschrijvingen en probeer in je eigen woorden de eigenschappen van het product te beschrijven. Een beetje research naar het product kan ook je ook enorm helpen om unieke teksten voor je webshop te schrijven.

Deeplinks

Maak altijd gebruik van deeplinks. affiliate deeplinks zijn affiliate links die rechtstreeks naar het product linken zodat de klant direct het product kan bestellen.

Linkbuilding

Begin rustig met linkjes naar je homepage, categorie paginas en je product paginas te verkrijgen. Je linkt naar deze paginas met een anchortekst die beschrijft waarover de pagina gaat. link met de tekst fietspompen bestellen naar je categorie fietspompen. Wissel ook af van anchortekst en maak ook links die de website url als anchortekst hebben.  Doe dit op wekelijkse basis zodat het natuurlijk lijkt en je geen penalty van google krijgt omdat je in 1 keer 1000 links naar dezelfde pagina en met dezelfde anchortekst hebt gemaakt.

Analyse

Als je  bezoekers begint te krijgen kan je aan analyse beginnen te doen om te kijken waar er plaats is voor mogelijke verbeteringen. Een simpel maar effectief programma om aan analyse te doen is google analytics. Via google analytics kan je zien via welke zoekwoorden mensen op jouw website terechtkomen, wat de clicktrough is in de zoekresultaten en op welke positie jouw website staat.

Zoek zoekwoorden waar je op ranked maar die niet echt superhoog staan. Probeer via linkbuilding deze zoekwoorden hoger in google te krijgen zodat het bezoekersaantal groter wordt en probeer je meta description aan te passen zodat de clicktrough in de zoekresultaten hoger wordt.

Ga je met deze affiliate webshop rijk worden? absoluut niet maar deze soort van websites zijn enorm makkelijk om op te zetten en te onderhouden. Via deze webshop kan je leren hoe je een webshop maakt en hoe je de zoekmachines kan domineren voor jouw zoekwoorden. Eens je deze vaardigheden beheerst kan je het iets professioneler aanpakken en gaan voor dropshipping of zelf een stock inkopen zodat je winstmarges nog hoger zijn.

Comments

  1. Moneyblog says:

    En ook: je affiliate links cloaken (verbergen), dit verhoogt de CTR exponentieel

Speak Your Mind

*