Geld Verdienen met Adsense

Zoals jullie al in het artikel Revenue Sharing Websites konden lezen is adsense het uitgeversprogramma van google. Kortom wil dit zeggen dat jij betaald wordt door google voor het plaatsen van door adsense bepaalde relevante advertenties op jouw website. Voor je dit artikel leest, ik neem aan dat je de basis van wordpress kent of zelf een site kan maken en een beetje van HTML kent.

Adsense account aanmaken

1) Ga naar google adsense via de volgende link https://www.google.com/adsense/

2) Vul alle gegevens correct in (als je nog geen website hebt maak dan snel een blog aan op http://www.blogspot.com en vul deze in als website, het hoeft niet je hoofdwebsite te zijn.)

Op je site mag niets illegaal staan dus geen illegale downloads, 18+ content etc. Als google je hierop betrapt ben je je google adsense account kwijt en is het bijna onmogelijk om onder de zelfde naam en adres terug een google adsense account aan te maken.

3) Na het invullen en klikken op submit gaat google je vragen naar je gmail account. Als je deze nog niet hebt kan je die makklijk maken op dezelfde pagina.

4) Het kan enkele dagen duren vooraleer je geaccepteerd wordt.

Adsense instellen

In je google adsense account kan je een aantal instellingen aanpassen. Klik op “Mijn account” en ga dan naar “account-instellingen”. Hier kan je bepaalde gegevens wijzigen die je fout hebt opgegeven of nog niet hebt ingevuld.  Scroll naar beneden en klik op” betalingsgegevens wijzigen”. Hier kan je kiezen om een nieuw rekeningnummer toe te voegen of om de Cheque-optie te kiezen. Ik raad je aan om het geld direct op je bankrekening te laten storten, dit is veel handiger. Selecteer “Voeg een nieuw rekeningnummer toe” en klik op doorgaan. Vul nu je details van je bankrekening in. Google zal een controleoverschrijving maken van een bepaald bedrag om te controleren of het wel werkelijk jouw rekening is. Je dient dan het bedrag dat is overgeschrven door google in te vullen zodat jouw rekening geverifieerd is. Ga terug naar “account-instellingen” en klik op “inhoud van betalingen”. Hier kan je selecteren of je elke maand wilt uitbetaald worden of dat je zelf gaat bepalen wanneer je wilt uitbetaald worden. Let wel op! je moet minimaal  70 euro hebben verdient in 1 maand als je uitbetaald wilt worden. Als dit liet het geval is dan gaat het bedrag van de vorige maand mee naar de volgende maand. Voorbeeld: je verdient 30 euro in de eerste maand, google betaald niet uit maar telt je 30 euro op bij de volgende maand. De volgende maand verdien je 60 euro, google telt er het bedrag bij op van de vorige maand en betaald je dus 90 euro uit. Ga terug naar “account-instellingen” en klik op “voorkeuren voor advertentieweergave”, hier kan je kiezen of je enkel afbeeldingen of enkel tekstadvertenties op je site wilt(beide kan natuurlijk ook). Je kan er ook het standaard lettertype en lettergrootte instellen voor tekstadvertenties. Als je teruggaat naar  “mijn account” en dan klikt op “toegang account” kan je zien welke websites jouw adsense publisher-id gebruiken. De websites die je hier ziet zijn Revenue Sharing Websites waarbij je je hebt ingeschreven. Je kunt hier bekijken welk percentage van de inkomsten je mag houden. en je kan ook de toegang uitschakelen als je wenst geen gebruik meer te maken van de bepaalde revenue sharing website. Als je naar “betalingsgeschiedenis” gaat kan je onder “inkomsten/kredieten” zien hoeveel je die maand hebt verdient. Onder “ontvangsten/bijstellingen” kan je zien welk bedrag google heeft overgeschreven die maand. Als je op “details” klikt overal waar er betaling verzonden staat krijg je een mooi overzicht van de overschrijving.

Adsense soorten advertenties

Bij adsense kan je kiezen uit verschillende  maten en soorten advertenties.Klik op “Adsense instellingen”. Je hebt de keuze uit de volgende soorten:

AdSense voor inhoud:

Advertenties weergeven die op de inhoud of doelgroep van uw site zijn gericht.

AdSense voor zoeken:

Bied uw gebruikers de mogelijkheid op de site of op internet te zoeken terwijl inkomsten worden gegenereerd op basis van advertenties die relevant zijn voor hun zoekwoorden.

AdSense voor feeds:

Plaats relevante advertenties in feeds die Google voor u kan beheren.

AdSense voor domeinen:

Advertenties op uw geparkeerde domeinen weergeven.

AdSense voor mobiele inhoud:

Ontgrendel de opbrengstmogelijkheden van uw mobiele site met gerichte Google-advertenties.

Ik neem aan dat u nog geen ervaren gebruiker bent met google adsense en ga daarom enkel adsense voor inhoud bespreken in dit artikel.

Adsense voor inhoud

Je hebt 2 soorten adsense voor inhoud.

Een advertentieblok

Advertentieblokken kunnen tekstadvertenties, beeldadvertenties of beide bevatten. Er wordt gebruik gemaakt van contexttargeting en van positietargeting om de advertenties op de inhoud van uw pagina te targeten. Je kan zelf de kleuren, lettertypes en lettergrootte instellen van de advertenties. Bekijk je site en bepaal zelf welke maat en kleur het beste zou zijn voor je website. Ik geef nu al een tip, de 336X280 Grote Rechthoek werkt voor de meeste sites het beste. Als je deze de juiste kleur geeft en op de juist plaats zet op je site kan je hiermee het meeste verdienen. Ik zal later nog een artikel schrijven over de beste grootte, kleur en plaatsing van de advertenties om het meeste geld eruit te halen en hoe je dit kan testen. Ondering bij meer opties kan je kiezen of google niet commerciële advertenties weergeeft of de ruimte vult met een effen kleur als er geen relevante advertenties kunnen gevonden worden. ( over de optie “Advertenties die niet van Google zijn van een andere URL weergeven” zal ik het later nog hebben.) Klik op doorgaan en selecteer een kanaal waaraan je de website wilt koppelen. Als je er nog geen hebt klik dan op “nieuw kanaal toevoegen” en voer een relevante kanaalnaam in. Als je site spelletjesspelen.be heet en je een Grote Rechthoek gebruikt kan je dit kanaal bijvoorbeeld SpelletjesGrechthoek noemen. Klik op doorgaan, op de volgende pagina kan je een naam van je advertentie kiezen. Ik raad je aan om dezelfde naam te kiezen als het kanaal dat je gekozen hebt. Dit is makkelijker om later je advertentie aan te passen via het “advertenties beheren” menu. Klik nu als laatste op “verzenden en code weergeven”. Je krijgt nu een code die je moet kopiëren en plaatsen in de brondcode van je website.

Bij deze soort advertenties word je betaald elke keer als iemand op de advertentie klikt.

Elk blok met koppelingen bevat een lijst met onderwerpen die relevant zijn voor uw pagina. Als een gebruiker op een onderwerp klikt, wordt een pagina met verwante advertenties geopend. De instellingen zijn ongeveer hetzelfde als bij een advertentieblok.

Let op! Bij deze soort van advertenties word je niet direct betaald als iemand op een onderwerp klikt. Als er geklikt word opent er een pagina waarom zoekresultaten en advertenties staan. Als iemand op een advertentie op die pagina klikt word je pas betaald.

Het nut van kanalen in adsense

Via kanalen kan je een mooi overzicht krijgen van wat je nu juist verdient per advertentieplek op je site. Dit kan je ook gebruiken om verschillende advertentieposities en kleuren uit te testen en dan uiteindelijk de beste advertentiekleur en positie te bepalen.

Adsense tools

Zoals als ik al zei kun je op elk moment de kleurcombinatie en grootte van je advertenties aanpassen via het “advertenties beheren” menu. Hier kan je ook de code terugvinden en een voorbeeld bekijken van de advertentie. Je kan zelf ook kleurpaletten maken en opslaan via het “kleurpaletten” menu. Je kanalen beheren kan via het “kanalen” menu. Filter voor concurrerende advertenties, Siteverificatie en advertentiecontrolecentrum heb je voorlopig nog niet nodig. Als laatste kan je een overzicht van je verdiensten bekijken via het “rapporten” menu. Hier vind je een overzicht van alle kanalen die bezoekers hebben gehad en hoeveel je per kanaal verdient hebt. Pagina CTR is het percentage van bezoekers dat ook werkelijk op een advertentie klikt. eCPM is het bedrag dat je zou verdienen per 1000 paginavertoningen.

Lees zeker ook mijn artikel over het optimaliseren van adsense layout voor je website dat er deze week aankomt.

Om altijd op de hoogte te blijven van nieuwe artikels op geldverdienenblog kan je me volgen op twitter, klik op de blauwe banner rechts met het vogeltje op. Als je nog geen twitter account hebt maak er dan een aan, het kost niets en het zal je enorm helpen. Je kan me ook altijd vragen stellen via het contactformulier of gewoon op twitter.

Comments

 1. Toffe website met interessante teksten. Ik veronderstel dat je hier veel lezers mee bereikt.

  Breng ook eens een bezoekje aan mijn blog beautypromo.
  nl. Wij hebben er ook een webshop aan gekoppeld via
  dewelke we promotionele & decoratieve tools voor de kapperswereld verkopen.

  Moet je zeker eens bezoeken, het kan je op ideeen brengen. De
  site is http://www.beautypromo.nl. Bedankt trouwens voor
  het publiceren van mijn reactie :)

Speak Your Mind

*