Een goed gevoel bij je niche website

Je kan denken dat dit misschien een rare titel is maar het gaat over iets wat volgens mij oh zo belangrijk is als je niche websites bouwt. Ik heb het hier over het gevoel dat je zelf hebt bij het maken van een niche website.

Als je outsourced speelt het gevoel natuurlijk een kleinere rol maar om eerlijk te zijn, er zijn denk ik maar weinig mensen die de bouw van een volledige niche website outsourcen. Het kan wel zijn dat je de teksten laten schrijven of linkbuilding outsourced maar in grote mate ben je zelf nog nodig om te bepalen welke affiliate offers je gaat plaatsen, hoe je alles gaat monetizen, het testen van verschillende affiliate partners, keyword research e.t.c.

Als je net zoals ik al al op je 60ste domeinnaam zit dan zou je denken dat het bijna onmogelijk wordt om dit nog met plezier te doen. Deels heb je gelijk, het zou inderdaad een saaie bedoening worden maar de truuk is om van bepaalde aspecten te leren houden, er een spel van te maken, de saaiheid gewoonweg elimineren.

 Hoe krijg je de saaiheid uit het opstarten van niche websites?

 Stap 1: Automatiseer of outsource het saaie werk

Er zijn bepaalde dingen die je gewoonweg niet graag doet en waardoor je een negatief gevoel koppelt aan het creëren van niche websites. Deze negatieve associatie zorgt ervoor dat je sneller je focus verliest en het vertikt om hier iets aan te doen, je minder geneigd bent om je werk te starten en ook af te maken en natuurlijk minder zult verdienen met de niche site in kwestie, aangezien er niets is wat je leuk vind aan de website buiten dat het je geld oplevert.

Welke dingen kan je automatiseren of makkelijker maken?

 • Het installeren van wordpress (via installatron of een standaard wordpress installatie met alle plugins die je nodig hebt)
 • Het toevoegen van analytics (Gebruik de authenticate functie van de google analytics for wordpress plugin)
 • Je website toevoegen aan google webmaster tools (Eerst analytics toevoegen, daarna kan je je website in 2 klikken toevoegen tot de google webmaster tools door gebruik te maken van je analytics profile)
 • Maak een script aan dat je backup van je website automatisch op je pc of server zet (ScriptFTP)
 • Werk altijd volgens een bepaalde structuur en hou alles overzichtelijk

Welke dingen kan je outsourcen?

 • Technische aanpassingen aan je wordpress theme of plugins (als je geen techneut bent of dit niet graag doet)
 • Het design (bepaal wel zelf de basis maar laat het uitwerken door iemand)
 • Artikels
 • Kleine unieke productbeschrijvingen (raad ik je aan om duplicate te vermijden)
 • Linkbulding (zelf doe ik dit wel graag, ik outsource dit dus bijna niet)

Eigenlijk kan je alles dat je saai vind om te doen oursourcen. Ik raad je wel aan om keyword research, de sitestructuur, affiliate research en een deel van linkbuilding zelf te doen.

Het gevolg van automatisering en outsourcing

Het automatiseren of outsourcen van deze saaie taken zorgt ervoor dat je meer tijd hebt om te besteden aan de dingen die je wel leuk vind. Hoe je het maken van een niche website leuk maakt vertel ik je in de volgende stap.

Stap 2: Zorg ervoor dat je niche websites maken leuk vind

Enkele dingen die je kan toepassen om het wat aangenamer te maken en jezelf gemotiveerd te houden

 • Denk niet langer aan het geld dat het je gaat opleveren maar denk aan conversies. Doen de bezoekers de dingen die jij wilt dat ze doen? (van door browsen naar de volgende pagina tot de aankoop van een product
 • Stap af van volledige MFA sites (niet in elke niche mogelijk door gebrek aan affiliate programmas)
 • Een duidelijke actie maken voor de bezoeker per pagina en test deze
 • Maak er een spel van (verhogen van conversies, Click trough rates, google ranking, aantal bezoekers, bounce rate verlagen)
 • Besteed meer tijd aan de structuur en de layout zodat je een mooie en duidelijke website opzet met een directe call to action.
 • Maak niches in gebieden die jouw interesseren, dit hoeven niet directe hobby’s of interesses te zijn maar misschien een product dat jij laatst gekocht hebt?
 • Probeer de bezoeker de beste prijs en kwaliteit te geven, als jij iets wilt gaan kopen zoek je toch ook de beste deal?
 • Slechte projecten verkoop je of laat je gewoon vallen
 • Als je een grote fout hebt gemaakt wees dan bereid om helemaal van 0 te herbeginnen indien nodig
 • Maak een project af zodat je je goed voelt over de website die je hebt opgestart en je ook daadwerkelijk resultaten ziet, deze resultaten zijn je drive om verder te werken.

Comments

 1. Marco Bouman says:

  Hallo Dirk,

  Leuk artikel!

  Het valt me op dat je het steeds hebt over ‘goed voelen’ bij.
  En dan gaat het nog niets over welke handeling of activiteit.

  Het goed voelen bij is een zeer krachtig instrument, dat in principe niet veel met online marketing te maken heeft.
  En tegelijkertijd wel. Want zolang je dit goede gevoel stopt in een online marketing website… dan is de kans op succes echt groter!

  Ik zie vaak bij opdrachtgevers waar ik voor werk… zodra zij de uniekheid van hun niche nog beter gaan inzien… dan is het enthousiamse niet te stuiten om dit door te pakken in nieuwe features, pagina’s of marketingtools.

  En ja, dan opeens is het mogelijk om met je niche website / shop een echte behoorlijk conversie neer te zetten. Conversie volgt het goede gevoel. Leuke nieuwe kijk op online marketing!

  Hartelijke groet,
  Marco Bouman

  • Dirk says:

   Hey Marco,

   Ik zie het verschil enorm t.o.v. websites die ik vroeger maakte en huidige projecten. De oude projecten waren opgezet met geld in mijn achterhoofd. Bij de huidige websites probeer ik meer de klant te helpen en gaat het om de conversies en het uitwerken van een project waar ik me goed bij voel.

 2. Koen says:

  Hey Dirk,

  Ik vroeg me af, artikelen laten schrijven door iemand anders kost toch redelijk wat geld? Hoe krijg je dit er uit? Hoeveel denk je dat verstandig is om maximaal uit te geven aan bijvoorbeeld een schrijver? Als je per artikel 5 euro betaald en je vraagt om 4 artikelen dan is je site nog niet helemaal gevuld, dus ik zat eigenlijk met de vraag hoe je dit outsourcen er een beetje uit krijgt met verdiensten van je niche site, moet dan wel een grote niche site worden.

  Goed artikel, heeft me wel aan het denken gezet ; )

  Koeen

  • Dirk says:

   Zelf betaal ik eerder €8-15 per artikel. Begin met een 5 a 10 tal teksten als de tekstschrijver je bevalt en kijk na een tijd wat voor traffic je krijgt met wat linkbuilding. Je moet ook niet verwachten dat je de investering van de teksten er in 1 maand uit hebt.

Speak Your Mind

*