Doelgroep instellen in google webmaster tools

Het is mogelijk om via de google webmaster tools de locatie van je doelgroep in te stellen onder siteconfiguratie -> instellingen. Maar wat voor voordeel heb je hierbij? Als je het land van jouw doelgroep instelt dan gaat google jouw website beter laten ranken voor je land. Natuurlijk is dit enkel van toepassing als je site hiervoor slecht stond in google.be maar wel goed in google.com. Het is trouwens ook enkel nodig om dit bij gratis blogs met subdomeinen te doen zoals blog.wordpress.com of extensies waar geen land aan vast hangt.

Heb je dus een biz, info, eu, net domeinextensie dan kan deze instelling wel eens een reden zijn waarom je opeens beter gaat ranken in het land van je doelgroep.

Verwacht natuurlijk geen wonderen, je moet niet met een engelse site de franse markt opgaan want franstalige sites zullen toch voorrang hebben. De taal die gebruikt wordt speelt nog altijd een enorme rol.

In hetzelfde menu kan je ook kiezen om voor www.blog.be of blog.be te kiezen, ik raad je aan om voor www te kiezen aangezien meer mensen dit gewoon zijn. Kies  zeker en vast een optie want anders ga je met duplicate content zitten en bekijkt google je www.blog.be en blog.be als 2 apparte sites met dezelfde content. Je zult ook via .htacces je site moeten redirecten naar www.

Plaats de volgende code in je .htacces file voor www

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^voorbeeld\.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.voorbeeld.com/$1 [L,R=301]

Als je met wordpress werkt is het al genoeg om bij algemeen je site als http://www.blog.be neer te zetten, wordpress zal dan automatisch redirecten.

Heb je liever een website zonder www gebruik dan de volgende code

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.voorbeeld\.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://voorbeeld.com/$1 [L,R=301]

Speak Your Mind

*