Browsercompabiliteit van een website testen

Als je net zoals mij een leek bent in css en html maar toch af en toe wat ligt te prutsen aan je eigen blog, dan kom je soms rare stoten tegen als je je website eens opent met internet explorer. Ik ga je een eenvoudige manier uitleggen om na te gaan of je website er wel correct uit gaat zien in elke browser

Browsers en compabiliteit

Vele browsers geven websites op een verschillende manier weer, de een al beter dan de andere. Een browser waar men enorm veel mee sukkelt in de design industrie is internet explorer 6. Deze browser vertikt het om de meest eenvoudige websites correct weer te geven. Dit samen met de slechte beveiliging is een van de redenen dat de meeste websites ie6 gewoon niet meer gaan ondersteunen. Het grafisch bureau zinnebeeld heeft het initiatief wijstoppenook opgestart. Hier kan men zich toevoegen aan de lijst van organisaties die tegen de verdere ondersteuning van internet explorer 6 is. De nieuwere versies van internet explorer zoals ie7, ie8, ie9 zijn veel geavanceerder en geven websites meestal op een correcte manier weer.

Opsporen van compabiliteitsproblemen

Nu kan het toch soms zijn dat bepaalde dingen anders worden weergegeven, ook al wordt er gebruik gemaakt van een nieuwere browser. We kunnen onmogelijk alle browsers gaan installeren en onze website testen. Vandaar dat we de online tool browsershots.org gaan gebruiken.

Via browsershots kan men eenvoudig alle besturingssystemen, verschillende browsers, resoluties, kleurdieptes enzovoort selecteren en deze uittesten op je website. Browsershots zal de website bekijken met de specificaties die jij hebt opgegeven en zal hier dan een screenshot van nemen en uploaden zodat je deze kan bekijken.

Het kan je probleem dus niet verhelpen maar wel op een hele overzichtelijke manier het probleem opsporen. Indien je met een browser compabiliteitsprobleem zit kan je dit heel goedkoop laten oplossen via een webdesigner op sitedeals of een dergelijke site.

Speak Your Mind

*