Artikelen outsourcen

Eindelijk komt het er eens van, voor een van mijn websites in de toeristische sector ga ik enkele artikelen laten outsourcen.

Waarom nu pas?

Ik moet je zeggen ik had altijd angst om dingen te outsourcen. Je denkt dat je alles zelf beter kan, jij weet perfect wat er in de tekst zou moeten staan etc. Nu moet je inzien, je zit boordevol ideeën en je wil deze het liefst allemaal zo snel mogelijk verwezelijken. Het probleem is echter dat je maar 2 handen hebt en ook maar een beperkte kennis hebt. Niet iedereen is een geboren schrijver, programmeur of designer. Je moet je erbij neerleggen en je moet bereid zijn om de nodige euro’s op tafel te leggen om iets snel en goed gedaan te krijgen. Begin wel altijd klein, indien de resultaten naar gelieven zijn spendeer je meer.

Let wel op, er zijn veel mensen die de techniek zelf niet beheersen maar toch de dienst aanbieden. Check altijd of de persoon in kwestie referenties kan geven, via vorige projecten kan je al direct zien of het je aanstaat of niet. Levert de persoon uiteindelijk goed werk? waarom hier stoppen! je hebt nu een perfecte freelancer gevonden die je werklast wat kan verlichten indien dit nodig is.

Outsourcing websites

Nederlandse outsourcing kan je het best vinden op een van de volgende websites.

sitedeals.nl

tbforum.com

Engelstalige outsourcing

forums.digitalpoint.com

De volgende website is iets anders, hier gaat het vooral om kleine opdrachtjes waar weinig verstand voor nodig is, zeg maar werk voor nobrainers.

Amazon Mechanical Turk

Op Amazon Mechanical Turk kan je werkelijk alles laten doen voor maar enkele eurocenten. Van comments plaatsen op een youtube channel tot het aanvullen van een e-commerce database, echt alles.

Comments

 1. SEObuilder says:

  Hebt u een richtprijs? Hoeveel betaalt u gemiddeld per artikel dat u uitbesteedt? Ik kwam via Sitedeals in contact met een persoon die de goedkoopste beweerde te zijn. Zijn tarief: 10 EUR voor 200 woorden. Naar mijn mening is dat helemaal niet zo goedkoop…

 2. admin says:

  Student tarief 0,015-0,02 cent per woord
  Professioneel vanaf 0,03 cent per woord

  Je moet gewoon zelf afwegen of je site een professioneel artikel nodig heeft of niet. Bepaalde doelgroepen lezen immers liever een eenvoudig artikel. Wat je ook kunt doen is 2 testartikels laten schrijven, 1 door een student en 1 door een schrijver. Ik denk dat je wel een goedkopere prijs kunt krijgen voor een testartikel mits het onderwerp niet te ingewikkeld is.

 3. Niels says:

  Ik laat maandelijks 100en artikels typen door personen. De reden:
  – ze leveren goed werk.
  – de teksten behouden hun waarde en in de tussentijd leveren ze veel op (door middel van affiliate en adsense) – content is king.

  Een goede schrijver vinden is inderdaad wel een plus. Voor 1,5 à 2 cent per woord zijn er veel personen die willen schrijven en deze leveren goed werk.

  • Dirk says:

   Ik geloof je wel, “701 sites with this adsense id” zegt whorush op je site haha. Heb je er zoveel?

Speak Your Mind

*