Analytics statistieken via email

Ik ben de laatste tijd was bezig geweest met het ontdekken van de nieuwe analytics. Er was bij mij altijd de neiging om nog altijd de oude versie van google analytics te gebruiken aangezien het voor mij veel makkelijker is om daarmee stats te bekijken, je bent het immers als een lange tijd gewoon. Nu heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en ga ik me toch eens storten op de nieuwe analytics versie van google.

Wat me direct opviel was dat het mogelijk was om je stats naar je email te laten doorsturen, iets waar je redelijk wat tijd mee uit kunt besparen aangezien je kunt plannen wanneer deze email verzonden wordt. Zo kan je ervoor kiezen om elke dag, per week, maandelijks of per kwartaal je stats door google te laten doorsturen naar een email account. Het formaat waarin de stats verzonden worden kan ook worden aangepast (CSV, TSF, PDF)

De voordelen:

  • Het bespaart je tijd
  • Enkel campagnes laten doorsturen waar je werkelijk mee bezig bent (leuk voor als je veel sites hebt)
  • Je stats altijd bij de hand als je bijvoorbeeld geen toegang hebt tot analytics
  • Stats kunnen naar eender wel email adres gestuurd worden
  • 1 tijdstip waarop je je stats checked (zorgt voor structuur)

Deze functie is momenteel in Beta en er zullen dus hopelijk nog leuke extra’s bijkomen. Je activeert die door op E-mail te klikken in vanboven in je dashboard.

analytics statistieken via email

Speak Your Mind

*