Affiliate Marketing voor Beginners

Geld Verdienen als Affiliate

Als Affiliate ben je de tussenpersoon bij een verkoop of een lead en word je daar dus ook voor betaald. Een lead betekent dan dat je aan een bedrijf informatie verstrekt over een mogelijke klant. Dit kan een offerte van een verzekeringsbureau zijn of een simpel emailadres dat ingevuld is waardoor de persoon bijvoorbeeld een gratis paar sokken krijgt.

Uitleg Affiliate Marketing

Je begrijpt natuurlijk dat het een immense opdracht zou zijn om zelf bedrijven te benaderen en ze voor te stellen een bepaald bedrag te vragen per verkoop of lead die je maakt. Daarom kan je terecht bij Affiliate Marketing Netwerken zoals Daisycon en TradeTracker. In het menu boven kan je een overzicht van Affiliate Netwerken Vinden.

Affilliate Marketing Netwerken

Affiliate Netwerken regelen zelf alles met de bedrijven en verzamelen de verschillende producten/diensten die je kan verkopen als affiliate. Je kan je dan aanmelden om bepaalde programma’s te promoten. Bij sommige producten moet je site eerst goedgekeurd worden eer je mag beginnen met het te promoten. Na de goedkeuring kan je je promotiemateriaal uitkiezen. Dit zijn meestal banners of tekstlinks die je kan plaatsen op je website. Als iemand dan op de banner klikt vanaf jouw website en zijn gegevens invult of het product koopt dan verdien jij  geld. Let wel op de verkoop of lead moet altijd eerst gecontroleerd worden alvorens je betaald zal worden. De termijn die hierop staat is meestal ook aangegeven in de campagne. Een campagne is het programma of de lead die je gaat verkopen.

Uitbetaling

Hou er rekening mee dat bijna alle Affiliate netwerken net30 uitbetalen. Dit wilt zeggen dat als je 500 euro verdient in de maand Mei, je dit bedrag 30 dagen later uitbetaald krijgt. 31 Juni betalen ze je dus uit. De reden hiervoor is dat er soms klanten zijn die hun geld terugvragen of leads die niet geldig zijn.

Promoten als Affiliate

Het promoten van producten als Afilliate zit nogal ingewikkeld in elkaar. In tegenstelling tot PTC en Revenue Sharing Websites is het aangeraden om je eigen site te hebben en je eigen domeinnaam. Als je deze niet hebt en je totaal niet weet hoe je sites moet maken raad ik je aan om voorlopig de PTC en Revenue Sharing Site methodes te gebruiken. Ik zal de komende dagen nog artikels schrijven over het maken van sites voor beginners.

Stay Tuned!

Om altijd op de hoogte te blijven van nieuwe artikels op geldverdienenblog kan je me volgen op twitter, klik op de blauwe banner rechts met het vogeltje op. Als je nog geen twitter account hebt maak er dan een aan, het kost niets en het zal je enorm helpen. Je kan me ook altijd vragen stellen via het contactformulier of gewoon op twitter.

Speak Your Mind

*