Adwords gebruiken in keywords onderzoek

Adwords is een geweldige manier om meer in the spotlights te komen en mogelijke klanten naar jouw website te brengen. Naast dit is adwords ook een supertool om aan keywords onderzoek te doen en dan heb ik het niet over de google keyword tool. Voor je een SEO campagne gaat opzetten moet je eerst aan keywords onderzoek gaan doen zodat je de keywords kent die je mogelijk bezoekers zullen opleveren. Eigenlijk ben je fout bezig als je je vooral focust op bezoekersaantallen, bezoekersaantallen zeggen niets over wat je nu werkelijk gaat verdienenen.

Om een winstgevende SEO campagne op te zetten kan je gebruik maken van adwords. Via de adwords keyword tool, wordtracker, microniche finder, market samurai of andere tools die je graag gebruikt ga je op zoek naar keywords waar  traffic op zit. De keywords mogen gerust lage traffic aantallen hebben, deze keywords hebben vaak een lage competitie en zijn dus erg goed om snel voor te ranken. Je voegt al je keywords in een excel bestand en voegt er 3 kolommen bij die je “Monthly searches“, “Competition” en “Sales per visitor” noemt.

Je voegt al de keywords die je wilt testen in je google adwords campagne en probeert deze te groeperen in groepjes van 5 als het mogelijk is. Je stelt een dagelijks budget in en in de plaats van een vast bod per keyword te gebruiken zet je je adwords campagne op positie 1-3 tonen. Als je niet op positie  1-3 getoond wordt heb je natuurlijk geen realistisch beeld van hoe het er aan toe gaat in de zoekmachine.

Je laat dit een maandje draaien zodat je genoeg gegevens hebt omt je excel sheet aan te vullen met alle ontbrekende data. Eens je alle data hebt ingevuld ga je kijken welke keywords de moeite waard zijn om op te nemen in je SEO campagne.

Voor competitieve keywords ga je vooral kijken naar het aantal sales per bezoeker, indien dit te laag is neem je deze niet mee in je SEO campagne. Keywords met een lage competitie zijn vaak enorm makkelijk om voor te ranken, je kan deze dus altijd proberen mee te nemen in je campagne ook al is het aantal sales per bezoeker laag.

En voila je hebt nu alle keywords die de moeite zijn om in je zoekmachine optimalisatie campagne opgenomen te worden. Dit is natuurlijk een simpele methode waarbij er geen rekening wordt gehouden met de ROI (ook SEO kost geld) maar dit is perfect voor beginners om wat te gaan testen.

Speak Your Mind

*