Adsense verdiensten verhogen

We weten allemaal dat je je adsense block kan optimaliseren door deze goed te integreren in de layout van je website. Enkele dingen die een grote rol hierbij spelen zijn bijvoorbeeld de vorm en de kleur maar ook het lettertype van de advertenties.

Nu zijn er nog enkele andere dingen die je kan doen om je adsense advertenties relevanter te maken en er ook meer aan te verdienen. We leggen ze even aan je uit in dit artikel.

Minder advertenties is meer geld?

Vele mensen denken vaak dat men zoveel mogelijk advertenties moet plaatsen om veel meer geld te verdienen. echter kan dit in sommige gevallen negatief zijn om 3 redenen.

  1. Het schrikt bezoekers af en ze zijn minder geneigd om te klikken (mensen herkennen sneller de advertenties).
  2. Meer advertenties betekent soms minder relevante advertenties wat natuurlijk resulteert in minder kliks.
  3. Adverteerders bieden op posities in de ad blocks. Als er 2 blocks van 5 advertentieplaatsen zijn dan zijn er dus in totaal 10 plaatsen beschikbaar waar op geboden kan worden. Het is natuurlijk duidelijk dat diegene die op 10 staat veel minder zal betalen per klik dan diegene die op nummer 1 staat.

Prioriteit van advertenties

De prioriteit loopt van links naar rechts en altijd van boven naar beneden (zo leest google websites). In het geval van geldverdienenblog.be zouden de posities 1-5 zich dus in de linkse sidebar bevinden, dan de posities 6-10 in de content zelf (het midden) en dan de posities 11-15 in de rechtse sidebar. Dit zou natuurlijk enkel zou zijn als er 3 grote advertenties aanwezig zouden zijn zoals die van in de rechtse sidebar.

Wat wilt dit dan zeggen?

Zorg ervoor dat google de advertentie die de hoogste click through rate heeft eerst tegenkomt zodat deze adsense block de advertentieplaatsen 1-5 heeft. Dit resulteert in hogere inkomsten aangezien er een hoge click trough rate is en in deze adsense block ook de hoogste bieders zitten.

Niet relevante advertenties blokkeren, enkele manieren

Manier 1: blokkeer url’s van adverteerders

Het is niet enkel mogelijk voor adverteerders om hun advertenties niet te laten weergeven op bepaalde sites of pagina’s, ook jij als uitgever van het adsense programma kan bepaalde adverteerders blokkeren op je pagina’s.

Ben jij het zat om groupon op je website te krijgen? Blokkeer deze dan via het “allow & block ads” menu.

blokkeer advertenties

Wat je dus moet doen is vinden welke advertenties er zoal op je website worden weergegeven en of deze relevant genoeg zijn en genoeg opbrengen.

Je kan dit doen door gewoon af en toe zelf te kijken op je website en de niet relevante url’s neer te schrijven of je kan de google adsense sandbox tool gebruiken (werkt enkel goed voor engelstalige websites)  maar dan weet je natuurlijk nog niets over wat je met deze advertenties verdient. De verdiensten zal je waarschijnlijk ook nooit weten of je zou alles moeten blokkeren buiten de advertentie die je wilt testen en dit is natuurlijk onbegonnen werk. Maar over het algemeen betekenen relevante advertenties een hogere click trough rate die natuurlijk resulteert in hogere verdiensten.

Wat je natuurlijk ook kan doen is bepaalde categorieën uitschakelen zoals hieronder weergegeven. Hier vind je trouwens ook het weergavepercentage en welk percentage dit is van je inkomsten. Zo kan je dus categorieën blokkeren waarbij het weergave aandeel van de advertenties heel groot is en slechts een klein percentage van de inkomsten opbrengen.

Het irritante hiervan is dat het niet mogelijk is om dit apart te bepalen voor kanalen. Deze methode kan je dus best niet toepassen als je veel websites onder je adsense account hebt hangen.

Hieronder het menu.

adsense categorieën blokkeren

Manier 2: schakel interest based advertenties uit

We kennen het fenomeen allemaal wel, we zitten op een website over auto’s en we krijgen advertenties over webhosting. Dit is omdat deze website interest based advertenties aan heeft staan en google dus advertenties weergeeft voor vorige zoekopdrachten, websites die we hebben bezocht etc.

De oplossing is om deze uit te schakelen via advanced settings in het “allow & block ads” menu. Of je dit meer gaat opleveren hangt er natuurlijk vanaf. het kan zijn dat mensen juist wel op deze advertenties gaan klikken omdat ze daar op een vorig moment interesse voor hadden, dit moet je zelf maar eens uit testen.

Als je deze methodes toepast kan je zeker en vast je adsense verdiensten verhogen.

Speak Your Mind

*