Adsense optimaliseren

Adsense is een van de eenvoudigste manieren als je snel geld verdienen wil via internet. Nu je adsense op je website of blog hebt staan moet je proberen het maximale eruit te halen zonder je bezoekers al te veel te storen. in het volgende artikel leg ik je uit hoe je adsense optimaliseert.

Adsense optimalisatie

Om de maximale winst uit je website te halen moet je adsense optimaliseren. Dit doe je door dingen aan te passen die volgens jou een positieve impact kunnen hebben op het aantal mensen die klikken op de advertentie en de kosten per klik.

Aantal advertenties

Zoveel mogelijk advertenties plaatsen is niet persé “the way to go”. Op elke plaats in een advertentie moet geboden worden. Als iemand klikt  op de bovenste advertentielink dan krijg je het hoogste bedrag van adsense, klikt iemand op de onderste advertentielink dan krijg je een lager bedrag. Wat ook zeer belangrijk is, is dat er niet geboden wordt op een plaats per advertentieblok, er wordt geboden op elke advertentieplaats op je website. Plaats je dus 3 advertentieblokken op je website met 2 links per advertentieblok dan zijn er dus in totaal 6 plaatsen waar voor geboden kan worden. Je snapt zelf al dat dan het prijsverschil tussen plaats 1 en plaats 6 enorm kan verschillen. Daarom moet je testen wat voor jouw website de beste combinatie zou zijn. Het kan zelfs zijn dat 1 grote advertentievierkant veel meer oplevert dan 3 advertentieblokken. Je kan hier maar op 1 manier achterkomen en dat is testen, testen en nog eens testen.

Beste adsense layout

De beste adsense layout bestaat niet! Elke website heeft zijn eigen layout en heeft dus ook een bijbehorende adsense layout die daarbij het beste presteert. Om dit te testen kan je gebruik maken van een advertentie rotatiescript. Een rotatieplugin voor wordpress die ik kan aanbevelen is datafeedr random ads. Datafeedr random ads gaat per bezoeker een andere advertentie weergeven zodat je perfect kan zien welke adsense layout  het meeste geld oplevert.

Adsense optimaliseren stappenplan

  1. Installeer datafeedr random ads en activeer de plugin in het pluginmenu.
  2. Ga naar je adsense account en creëer een nieuwe advertentie.
  3. Voeg een kanaal toe om de prestaties van de advertentie die je net gemaakt hebt mooi te kunnen aflezen uit je adsense rapport.
  4. Herhaal bovenstaande voor  elk advertentieblok die je wilt testen.
  5. Ga naar het Datafeedr Random Ads menu en klik op “Add new group”.
  6. Plaats je adsense codes in de ad boxes, 1 advertentie per box
  7. Herhaal bovenstaande voor elke plaats  op je website waar je advertenties wilt gaan testen.
  8. Kopieer de template codes in het Datafeedr Random ads menu en plaats deze waar je ze wilt hebben op je website (enkel php bestanden!).
  9. Laat de website een week of 4  zo lopen zonder zelf nog iets te veranderen aan de layout.
  10. Bekijk de resultaten in je adsense rapport en hou de best presterende adsense advertenties in je  ad boxes van datafeedr random ads.

Wil je de code ook kunnen gebruiken in widgets en gewoon in posts (html dus) dan moet je nog even de datafeedr random ads plugin aanpassen.

Ga naar plugins bewerken, selecteer datafeedr random ads en plaats deze regels na de laatste regel in het datafeedr-ads.php bestand.

<?php
function dfrads_short_func($atts){
extract(shortcode_atts(array(‘id’ => ‘0’), $atts));
if (function_exists(‘dfrads’)) {
return dfrads($id);
}
}
add_shortcode(‘dfrads’, ‘dfrads_short_func’);
?>

Nu kan je advertentierotatie plaatsen  in je widgets, posts en alles wat html is door deze code te gebruiken, *dfrads id=advertentienummer* (vervang * door [ en ], dit omwille van het feit dat datafeedr ook op dit blog draait en er anders een foutmelding zou komen te staan). Het advertentienummer van je advertenties kan je vinden onder AD ID in het Datafeedr Random Ads menu.

In je tests kan je verschillende groottes, kleuren, randen, lettertypes, lettergroottes en aantal advertentielinks testen. Als je deze 10 stappen volgt dan zie je sowieso je adsenseverdiensten stijgen.Ik raad je wel aan om geen randen te gebruiken rond je advertenties, alhoewel dat dit ook weer layout gebonden is.  Je kan natuurlijk de winnaars ook weer testen tegen een andere groep advertenties en zo blijven doorgaan tot je de best presterende adsense layout hebt voor je website.

Nog goede adsense optimalisatietips? plaats een comment en misschien komt de tip wel in het artikel te staan.

Speak Your Mind

*